Наводнената Венеция беше засегната от нов прилив от 1,6 метра,

...
Наводнената Венеция беше засегната от нов прилив от 1,6 метра,
Коментари Харесай

Нова висока вода потопи Венеция

Наводнената Венеция беше наранена от нов прилив от 1,6 метра, който не даде опция жителите на града да си отдъхнат от рецесията.

Световноизвестният площад Сан Марко е затворен, учебните заведения също - към този момент трети ден. Емблематичните вапорети (водни бусове) са спрени от придвижване.

1.60 метра е нов пик, при сериозно равнище от 1.30 метра.

Кметът на Венеция Луиджи Бруняро прикани жителите и гостите на града да не излизат на улицата без нужда.

Вчера равнището на водата се увеличи до 125 см. Върхът от 1,87 м беше измерен във вторник - най-високото равнище за повече от 50 години, като водата повреди монументи на културата, засегна бизнеса и домовете. Над 80% от града на каналите беше наводнен.

Италия вкара изключително състояние

Правителството на италианския министър председател Джузепе Конте утвърди късно през вчерашния ден разпореждане за въвеждане на изключително състояние поради наводнението във Венеция, като неотложно ще се провиснал 20 милиона евро. Това ще бъдат първичните средства за очистване на последствията от наводнението, породено от прилива, бурния вятър и проливните дъждове. Във вторник водата във Венеция доближи 1,87 метра надморско ниво и бяха наводнени централният площад Сан Марко и криптата на едноименната базилика.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР