„Навлязохме във важен етап от стопанската година - началото на

...
„Навлязохме във важен етап от стопанската година - началото на
Коментари Харесай

Заместник-министър Иван Христанов: За поредна година очакваме добра зърнена реколта

„ Навлязохме във значим стадий от стопанската година - началото на жътвената акция. За поредна година чакаме добра зърнена годишна продукция и сега са налице всички предпоставки тя да бъде прибрана в точния момент. Това се случва с помощта на труда на земеделските производители, на насъбраните познания, умения и опит в бранша, както и на развиването на аграрната просвета ". Това съобщи заместник-министрът на земеделието Иван Христанов, който взе участие в откриването на жътвената акция за 2022 година в община Димитровград по време на Тракийския жътварски събор - Странско 2022.
Иван Христанов означи, че земеделските производители бяха изправени през последните месеци пред доста провокации, като политическото управление на Министерството на земеделието поставя непрекъснато старания в посока поддръжка на бранша и поддържа непрекъснат и директен разговор със земеделските производители.
„ Радвам се да посоча, че чакаме извънредно добра реколтата при зърнените култури, която да е повече от задоволителна за обезпечаване на нужните количества за вътрешна консумация, както и за експорт към трети страни. През последните години зърнопроизводството в България бележи растеж, с помощта на трайната наклонност за нарастване на междинните добиви и все по-мащабното потребление на съвременна земеделска техника на полето ", сподели още аграрният заместник-министър.
Той уточни, че българската пшеница е с потвърдени качества и това допуска да се създава хлебна продукция, която да дава отговор на високите критерии на потребителите.
Заместник-министър Христанов благодари на уредниците за поканата и им пожела здраве, сполучлива беритба и високи добиви.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР