Навлизането в 40-те е събитие, която хората едва ли очакват

...
Навлизането в 40-те е събитие, която хората едва ли очакват
Коментари Харесай

Първото нещо, което да изхвърлим от живота си, ако сме около 40-те

Навлизането в 40-те е събитие, която хората надали чакат с неспокойствие. Много проучвания на учени откриват, че както при мъжете, по този начин при за дамите, вероятността депресивните положения да ги завладеят доближава пика си тъкмо при започване на 40-те.
 Есенната меланхолия, какво я предизвиква и по какъв начин да я преодолеем
Как да се оправим с есенната меланхолия

Какво поучават психиатрите

За да бъдем готови и да не допуснем това да ни се случи, би трябвало да знаем някои неща. Нека стартираме с разчистването на някои предмети от предишното. За 40 години живот е изцяло допустимо сме натрупали доста количество движимости, някои от които постоянно ще са скъпи на сърцето ни, а други е по-добре да изхвърлим един път вечно.

На въпроса от кое място да стартираме, специалистите единомислещо дават отговор, че първото нещо, което би трябвало да изхвърлим от живота си след навършване на 40, е нашият тв приемник.
 Снимка 500085

Проучване на Центъра за здравни науки в Луизианския държавен университет от 2017 г, обхванало 3 201 възрастни в Съединени американски щати, открива, че депресията е изключително публикувана при хора сред 36 и 50 години. Резултатите демонстрират, че тези, които " прекарват повече от четири часа дневно в гледане на телевизия по-често са диагностицирани с умерена или тежка меланхолия, в сравнение с тези, които прекарват по-малко от четири часа ".

А ново проучване от 2020 година, резултатите от което са оповестени в списание, открива, че " гледането на телевизия е обвързвано с риска от меланхолия, до момента в който потреблението на компютър не е ". Ключовата разлика наподобява е пасивният темперамент на гледането на телевизия спрямо интелектуалното стимулиране на четенето или работата онлайн.

Като прибавим и обстоятелството, че гледането на телевизия е обвързвано и с други неприятни привички, които могат да доведат до меланхолия и влошено психическо здраве, съмненията ни напълно ще изчезнат.
 Снимка 500087

Става въпрос за изследване от 2019 година, обхванало 59 400 души, чиято междинна възраст е била 43 години. Тези, които гледали повече от пет часа телевизия дневно, нормално употребяват повече алкохол, пушат, ядат нездравословна храна, имат затлъстяване, депресивни признаци и спортуват по-малко от тези, които гледат телевизия минимално.
 Куркумата, зеленият чай, рибата, ядките и други помощници при есенна меланхолия
Храните, които се грижат за настроението ни

За да не попадаме в лапите на депресията

Очевидно не е нужно да припомняме, че доста от тези фактори понижават продължителността на живота, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР