Навлизаме в заключителните мачове от груповата фаза на най-новия турнир

...
Навлизаме в заключителните мачове от груповата фаза на най-новия турнир
Коментари Харесай

Лигата на нациите: Какво и кога да гледаме

Навлизаме в заключителните мачове от груповата фаза на най-новия шампионат на УЕФА - Лига на нациите. В идващите дни фокусът се изместава от клубния футбол към борбите за национални гарнитури.

Ето кои конфликти не би трябвало да пропущаме:

четвъртък

Хърватия - Испания (21:45)

Испания беше шокирана вкъщи от Англия в предходната пауза за национали. " Трите лъва " поведоха с 3:0 в Севиля и в последна сметка взеха 3-те точки (3:2). Това бе краят на забележителната испанска серия от 27 следващи мача без загуба на собствен терен. Поражението не разреши на иберийците да си обезпечат първото място в групата, само че те ще го сторят при триумф в Загреб. Хърватия ще се опита да си върне за онази унизителна загуба с 0:6, когато двата отбора се срещнаха за последно.

 Снимка 377962
Източник:

Австрия - Босна и Херцеговина (21:45)

Само точка е нужна на гостите във Виена, с цел да си обезпечат място на финалите през юни. Треньорът Роберт Просинечки може да е удовлетворен от своята отбрана, която е позволила единствено 3 гола в последните 10 мача. Все отново гостуването на Австрия е най-трудното тестване за неговите ученици напоследък. Момчетата на Франко Фода завоюваха 8 от последните 11 срещи и към момента имат късмет за върха в групата.

 Снимка 233612
Източник:

петък

Кипър - България (21:45)

Съдбоносен мач за България. Не сме взели участие на огромен конгрес от ЕВРО 2004 и мотивацията е по-голяма от всеки път. След загубата с 0:1 в Норвегия останахме на второ място в групата. Головата разлика на норвежците е по-добра, само че даже и минимална победа в Кипър ще бъде скъпоценна за нас. Домакините нямат никакъв късмет за класиране и ще играят за достойнството си. Историята е на наша страна - 9 победи за България и единствено 1 за Кипър, при голова разлика 23:7.

 Снимка 383587
Източник:

Холандия - Франция (21:45)

Спящият колос се разсъни през 2018. " Летящите холандци " завоюваха с по 3:0 против Германия и Португалия и приключиха наедно с Италия, а след това с Белгия. Все отново французите наподобяват като най-големият им призрачен сън. Именно " петлите " нанесоха последните 2 загуби на " оранжевите ". Франция има потребност единствено от точка, с цел да си обезпечи първото място. Дидие Дешан ще бъде убеден в триумфа, с оглед формата на неговите момчета напоследък.

 Снимка 368572
Източник:

Уелс - Дания (21:45)

Победителят взима всичко. Познатата сентенция ще влезе с цялостна мощ в Кардиф. Уелс ще би трябвало да спре Кристиан Ериксен, в случай че желае да вземе мача. Звездата на Тотнъм означи 15 пъти в последните 20 срещи за " аления динамит ". Именно той вкара единствените 2 попадения в първия мач. Дания има единствено 1 загуба от 23 конфликта насам. Може да си разреши тъждество тук и победа над Ирландия в понеделник.

 Снимка 241296
Източник:

събота

Италия - Португалия (21:45)

" Мореплавателите " се нуждаят от точка за класиране напред и Италия ще би трябвало да се постарае. " Адзурите " са без победа в последните 5 семейства - за повторно в тяхната история. Първият бе в интервала март 1923 - януари 1925. Елементът на изненадата може да бъде плюс за възпитаниците на Роберто Манчини, тъй като всеки от последните им 12 гола е маркиран от друг футболист.

 Снимка 377547
Източник:

Сърбия - Черна гора (21:45)

Страните са самостоятелни за ФИФА от Мондиал 2006, на който за последно се яви техен събирателен тим. Александър Митрович осъществя и двата гола в първия мач посред им в историята. Сърбите взеха значима победа с 2:0 в Подгорица, а точно нападателят ще бъде техен жокер и в това дерби. Вкарал е 10 от последните им 14 попадения.

 Снимка 377558
Източник:

неделя

Швейцария - Белгия (21:45)

Задачата на " кръстоносците " наподобява невъзможна. Поне от позиция на традицията. Швейцария не е побеждавала Белгия от 1983, а в този конфликт ще би трябвало да го направи с 2 гола. " Червените дяволи " са изгубили единствено един квалификационен мач в последните 7 години! Обезкуражаващо...

 Снимка 365188
Източник:

Англия - Хърватия (16:00)

Минаха съвсем 11 години от един от най-черните дни в историята на британския народен тим. Победа с 3:2 на " Уембли " обезпечи класирането на хърватите за ЕВРО 2008, изритвайки " трите лъва ". Това коства и поста на Стив Макларън. Гарет Саутгейт ще се надява да не повтори това, тъй като Англия може да изпадне в по-долната дивизия.

 Снимка 368476
Източник:

понеделник

България - Словения (21:45)

Зарядът в последния мач от групата ни зависи значително от резултата в Кипър. При победа на Острова на Афродита можем да чакаме относително цялостен " Васил Левски ". Настроението ще е приповдигнато, а упованията ще бъдат за победа. Ликувахме против словенците като посетители и по пътя на логиката би трябвало да ни е по-лесно в София. Трябва да поглеждаме и към мачовете на Норвегия, в които може да се реши ориста ни.

 Снимка 376913
Източник:

Германия - Холандия (21:45)

Ситуацията изглеждаше радикално друга за двата отбора - единствено преди година. Германците възнамеряваха отбрана на своята международна купа след съвършени квалификации с 10 победи от 10 мача. Холандците си ближеха раните след неуспеха да намерят място измежду финалистите на Мондиала в Русия. В момента възпитаниците на Йоахим Льов имат 4 загуби в последните 6 мача... и към този момент не носят корони на главите си. " Оранжевите " се възродиха, само че надали, даже са мечтали да изхвърлят своите врагове. Това може да се случи в Гелзенкирхен.

 Снимка 376910
Източник:

Чехия - Словакия (21:45)

Друг мач сред две страни, тясно свързани в историята. Чехословакия победи на Европейското състезание през 1976. След раздялата двете народи се показват с изменчив триумф на футболната сцена. В следващия епизод от съперничеството им, мачът ще е по-скоро протоколен за словаците. До момента те нямат извоювана точка, а Украйна е с 3 победи.

 Снимка 316254
Източник:

вторник

Швеция - Русия (21:45)

Двете страни влизат в последните мачове от групата в радикално друга форма. Шведите не познават усета на успеха в последните си 5 мача, до момента в който руснаците нямат проваляне в 6 срещи. Всичко стартира на Световното състезание, когато те бяха домакини. Шокираха целия свят, изхвърляйки Испания от конкуренцията. Ще се надяват да пренесат сърцатата си игра и в тази среща.

 Снимка 383628
Източник:

Косово - Азербайджан (21:45)

След като загуби последните си 9 квалификационни мача за Мондиала, Косово не очакваше да бъде в битката за място на ЕВРО 2022. Косоварите завоюваха в предходните си 3 другарски срещи, а от началото на Лигата на нациите имат 8 точки от 4 мача.

 Снимка 383181
Източник:

ПРЕВОД: Красиан Митев
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР