Навлизаме в стагфлация, тъй като инфлацията е неминуема. Това заяви

...
Навлизаме в стагфлация, тъй като инфлацията е неминуема. Това заяви
Коментари Харесай

Проф. Дуранкев: Навлизаме в стагфлация, тъй като инфлацията е неминуема

" Навлизаме в стагфлация, защото инфлацията е неизбежна ". Това съобщи в ефира на БНР проф. Боян Дуранкев.

„ Трябва да приключим с илюзиите, че нещата в България ще се подобрят внезапно и претрупаните обещания, които бяха дадени от новото държавно управление, ще се сбъдат. По простата причина, че има доста процеси в света, които ще ни въздействат и на нас “, това съобщи професор Боян Дуранкев.

Според него страната е изправена пред действителна опция от стагфлация. „ Мораториумът върху цените на електричеството, тока и водата ще бъде тримесечен и часът на истината ще пристигна на 1 април. Естествено, че цените ще се вдигнат. Естествено, че в този момент около Нова година не трябваше да се подвига доста звук, държавното управление още е доста нежно, доста лабилно, както се вижда и наивно хлапашки постъпва. Детската градина би трябвало да завърши и първо да се премине към прям диалог с хората на България по тази причина, което следва. Защото не е мъчно да се заключи, че навлизаме в стагфлация, защото инфлацията е неизбежна. Всяко покачване на цените ще удари по някакъв метод веригите на доставки и потребителското търсене. Стагфлацията се оказва най-точната прогноза за тази година “, безапелационен беше професор Дуранкев.

Той добави, че в случай че държавното управление реши да тегли в допълнение заеми и то на интернационалните пазари, това ще значи, че България ще навлезе в една дългова серпантина.

„ Такава съвършена стихия може да удари жителите и страната след няколко години, че от нея няма да има отърване “, сподели още професор Боян Дуранкев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР