Навлезлият в българското въздушно пространство малък самолет е заредил гориво

...
Навлезлият в българското въздушно пространство малък самолет е заредил гориво
Коментари Харесай

Самолетът-нарушител е издирен! Заредил с гориво във Видин, кацнал край Търговище

Навлезлият в българското въздушно пространство дребен аероплан е заредил гориво във Видин и след това е кацнал на частен плац сред Търговище и Шумен. Самолетът е открит затрупан с платнище, разгласи вътрешният министър Бойко Рашков пред публицисти, съобщи БНР.

По-рано през днешния ден бе обявено, че дребен двуместен аероплан Beechcraft е навлязъл нощес във въздушното пространство на България. Преди това е минал и през въздушното пространство на Унгария, Румъния и Сърбия.

През целия си полет машината е била ескортирана от военни самолети, защото водачът не реагирал на запитванията по радиовръзката, както и на образните сигнали.

При навлизането му обаче в България, при комплицирани хидрометеорологични условия, също са били задействани Военновъздушните сили.

Министерство на вътрешните работи неотложно е разпоредило цялостна инспекция на всички места, на които може да кацне машината.

" Установено е, че самолетът е излетят от Литва, минал е през Полша и Словакия ", сподели още министърът.

Тече следствие на хората в самолета и задачата на полета, сподели Бойко Рашков и уточни, че летателното средство е на 60 години.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР