Навършват се две години от смъртта на журналиста Милен Цветков.На

...
Навършват се две години от смъртта на журналиста Милен Цветков.На
Коментари Харесай

IN MEMORIAM: Навършват се две години от смъртта на журналиста Милен Цветков

Навършват се две години от гибелта на журналиста Милен Цветков.

На 19 април 2020 година джип, каран от Кристиан Николов, се заби със скорост от 99 км/ч. в колата на Цветков, която чака на червен светофар до огромен търговски център в столицата. В кръвта на Кристиан Николов бяха открити няколко типа наркотични субстанции, измежду които кокаин, метамфетамин и канабис.

За 12-те месеца следствието завърши и делото стартира в съда, което се случва рядко. Според адвокати с дълготраен стаж това е поради необятния публичен отзив.
Съдът одобри, че закононарушението е осъществено по несъобразителност и го оправда по обвиняването за съзнателно ликвидиране. Николов би трябвало да изтърпява присъдата си при първичен общ режим и няма право да ръководи кола за период от 10 години.

Всички страни по делото против Кристиан Николов, който опустоши с джипа си колата на Милен Цветков, не са удовлетворени от присъдата му – 9 години затвор. На 10-и март прокурорът е внесъл митинг. Въззивни тъжби са подали частните обвинители Боян Цветков- наследник на Милен и майка му Ивета Гоцова, както и дъщерята на журналиста Калина Цветкова. Жалба против присъдата подаде и наказаният Кристиан Николов.
Две години след гибелта на журналиста делото против водача Кристиан Николов още не е стигнало до втора инстанция в Софийския апелативен съд. Прокуратурата и частните обвинители упорстваха, че има предумисъл, защото в кръвта на младежа бяха открити три типа опиати. Той опустоши колата на Милен Цветков на червен светофар със 100 километра в час. Новините на Евроком към този момент и в Телеграм ↓↓↓
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР