Навършващият 20 години в края на ноември Aлександър Николов е

...
Навършващият 20 години в края на ноември Aлександър Николов е
Коментари Харесай

Александър Николов в поредицата Спортните таланти на България

Навършващият 20 години в края на ноември Aлександър Николов е един най-прогресиращите и надарени волейболисти в България. Стартирал в Левски и минал през колежанското състезание на Съединени американски щати с отбора на Лонг Бийч, сега Алекс играе своя втори сезон с Кучине Лубе Чивитанова в италианското състезание и е главен играч в националния тим на страната ни.

Александър влиза във волейболната зала още на ранна детска възраст. Сам споделя, че не знае по кое време тъкмо се е случило това, само че първите му мемоари от тренировки са в Италия и Франция. Там е, несъмнено, поради татко си Владимир, дълготраен състезател и капитан на представителния отбор на България, който тогава пази цветовете на клубните Кунео и Лион.



Младата ни спортна звезда дефинира своето семейство като „ 90 % волейболно “. Освен татко му, майка му Мая също е волейболистка и точно в залата става запознанството на семейство Николови. Във семейството наличието на хора, занимаващи се с този спорт, е несметно, а един от братята на Алекс – Симеон, който това лято на 16-годишна възраст дебютира за мъжкия ни народен отбор, също се е устремил безапелационно към огромната сцена.

“Александър не върви по моя път. Той върви по своя личен! “ безапелационен е Владимир Николов. Но все пак двамата имат доста сходства - в полезностите, в разбирането им за достойнството и отговорността да пазят цветовете на родината на игрището, в фантазията за присъединяване на Олимпийски игри и в това какво значи волейболът в живота им.

Откъде идва и от какво е построено " волейболното ДНК " на Николови можете да видите във кино лентата, който ще бъде излъчен за първи път по Българска национална телевизия 3 на 29 ноември (сряда) от 20:00 ч.

Продукцията е с дълготрайност от 28 минути. Автор на кино лентата е Калин Гугов, режисьор е Андрей Дочев, оператори – Владимир Богдански, Любен Бързаков и Николай Балкански.



В поредицата " Спортните гении на България " Българска национална телевизия към този момент показа,, и.

Гледайте кино лентата " Волейболното ДНК " в сряда, 29 ноември от 20:00 ч. по Българска национална телевизия 3!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР