Науката е в състояние да съсипе всичко – насладата ни

...
Науката е в състояние да съсипе всичко – насладата ни
Коментари Харесай

Учени: Гледането на романтични комедии е вредно

Науката е в положение да съсипе всичко – насладата ни от храната, любовта ни към джаджите, които улесняват отслабването, а в този момент и удоволствието от сантименталните комедии.

Ново изследване на Мичиганския университет разглежда може би очевидното за всяка жена, която е гледала сантиментални комедии, опъната на дивана в събота вечер – че този тип филми вредят на усещането ни за „ обикновено “ мъжко държание!

За задачите на проучването екипът прави оценка реакциите на група дами към два вида мъжки персонажи – агресивните и „ любовта побеждава всичко “, които не одобряват „ не “ за отговор – в 6 кинопродукции, измежду които сантименталната комедия „ Ах, тази Мери “ и психологическия трилър с Джулия Робъртс „ Врагът в моето легло “.

Ученият Джулия Липман открива, че дамите, които гледат сантиментални комедии, постоянно изобразяващи мъжката експанзия в позитивна светлина, са доста по-склонни да одобряват този тип държание като задоволително.

Липман изяснява, че филмите карат представителките на нежния пол да се помиряват по-лесно с „ мита за преследвача “, който тя дефинира като „ подправени или пресилени схващания за преследвачеството, омаловажаващи неговата съвестност “.

От друга страна, дамите, които гледат филми от вида на „ Врагът е моето легло “, където преследваческото държание е показано такова, каквото е, са доста по-склонни да го назоват с същинското му име.

Източник: New York Magazine / Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР