„Науката, а не асфалтът, е в основата на развитието на

...
„Науката, а не асфалтът, е в основата на развитието на
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на 151-ата годишнина на БАН: Науката, а не асфалтът, е в основата на развитието

„ Науката, а не асфалтът, е в основата на развиването на всяка нация. Истински общественик е този, който демонстрира своята грижа за развиването на науката. Този, който в политиката си се допитва до експертизата на учените и не живее с концепцията, че знае всичко. Който прави по този начин, че българският академик да е горделив, че е отдал себе си на науката, а не стои обратно в обществената стълбица. Който подтиква младите да се занимават с просвета в България. " Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова на тържественото заседание по случай 151-ата годишнина на Българската академия на науките.

Вицепрезидентът посочи, че 151 години Българската академия на науките опълчва грамотност на незначителност и остава вярна на задачата си да гради бъдещето на българската нация.

„ В институтите на Българска академия на науките се твори просвета на международно равнище. Българска академия на науките не е закостеняла институция, както ще чуете от недобросъвестни политици, а непрекъснато разрастващ се теоретичен център, отворен към света и взе участие в голям брой европейски и международни стратегии и планове ", уточни Илияна Йотова и открои някои от най-новите постижения на учените от академията - в разнообразни сфери на живота.

По думите на вицепрезидента с дългогодишната си история с голям брой достижения Българска академия на науките е горделивост и доказателство, че единствено с висококачествено обучение и просвета можем да се съревноваваме в международен мащаб.

„ Днес, когато пандемията от COVID-19 е сковала целия свят, погледите ни още веднъж са ориентирани към учените. От този вирус, от последващи рецесии ще ни спасят науката и учените, а не политиците ", акцентира Илияна Йотова.

Вицепрезидентът е уверена, че за просвета и обучение страната не би трябвало да пести средства. „ В противоположен случай значи, че пести от развиването и бъдещето ", означи Илияна Йотова.

Приветствието си вицепрезидентът приключи с думите: „ Дерзайте! Българското общество стои зад вас, а българската страна продължава да бъде в дълг към вас ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР