Научноизследователската компания Comac Medical официално закри двата ваксинационни центъра на ...

Научноизследователската компания Comac Medical официално закри двата ваксинационни центъра на

Близо 5100 ваксини са поставени на граничните пунктове Златарево и Станке Лисичково |

Научноизследователската компания Comac Medical публично закри двата имунизационни центъра на границата с Република Северна Македония, които бяха отворени през месец май по самодейност на притежателя й доктор Милен Врабевски.

За този срок в медицинските центрове на Граничен контролно-пропусквателен пункт Златарево, Граничен контролно-пропусквателен пункт Станке Лисичково и този в София броят на поставените ваксини от екипа на компанията е малко над 5100. Две са имунизациите против COVID-19, с които се е правила имунизацията – Pfizer, посочена като най-желана от жителите, и Johnson & Johnson.

От опцията за слагане на ваксина в граничните центрове са се възползвали български и македонски жители с непрекъснато и краткотрайно българско поданство, измежду които и длъжностни лица – екипи на детски градини, служители на реда, пожарникари и други.

Необходимостта от двата центъра за имунизация пристигна откакто дълго време жителите, живеещи на територията на районен съд Македония, нямаха достъп до най-популярните и мечтани ваксини против вируса.

„ Има над 120 000 жители с български паспорт в Република Северна Македония, ние бяхме длъжни да помислим за тези хора там. Имаме непрекъснато и краткотрайно пребиваващи, чиито фамилии и родове са свързани с България. Ние би трябвало да следваме образеца на Европейския съюз за интеграция на Западните Балкани, което включва помощ и грижа при предварителната защита от пандемията там, където можем да сме потребни на нашите съседи “, показа доктор Милен Врабевски, който регистрира откриването на имунизационните центрове като вярно и димпломатично решение в подтекста на епидемията.
Ваксинираните жители на районен съд Македония заляха с благодарности доктор Врабевски и медицинският екип на границата, извършващ имунизацията.

Източник: offnews.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg