Научноизследователската компания Comac Medical официално закри двата ваксинационни центъра на

...
Научноизследователската компания Comac Medical официално закри двата ваксинационни центъра на
Коментари Харесай

Близо 5100 ваксини са поставени на граничните пунктове Златарево и Станке Лисичково |

Научноизследователската компания Comac Medical публично закри двата имунизационни центъра на границата с Република Северна Македония, които бяха отворени през месец май по самодейност на притежателя й доктор Милен Врабевски.

За този интервал в медицинските центрове на Граничен контролно-пропусквателен пункт Златарево, Граничен контролно-пропусквателен пункт Станке Лисичково и този в София броят на поставените ваксини от екипа на компанията е малко над 5100. Две са имунизациите против COVID-19, с които се е правила имунизацията – Pfizer, посочена като най-желана от жителите, и Johnson & Johnson.

От опцията за слагане на ваксина в граничните центрове са се възползвали български и македонски жители с непрекъснато и краткотрайно българско поданство, измежду които и длъжностни лица – екипи на детски градини, служители на реда, пожарникари и други.

Необходимостта от двата центъра за имунизация пристигна откакто дълго време жителите, живеещи на територията на районен съд Македония, нямаха достъп до най-популярните и мечтани ваксини против вируса.

„ Има над 120 000 жители с български паспорт в Република Северна Македония, ние бяхме длъжни да помислим за тези хора там. Имаме непрекъснато и краткотрайно пребиваващи, чиито фамилии и родове са свързани с България. Ние би трябвало да следваме образеца на Европейския съюз за интеграция на Западните Балкани, което включва помощ и грижа при предварителната защита от пандемията там, където можем да сме потребни на нашите съседи “, показа доктор Милен Врабевски, който регистрира откриването на имунизационните центрове като вярно и димпломатично решение в подтекста на епидемията.
Ваксинираните жители на районен съд Македония заляха с благодарности доктор Врабевски и медицинският екип на границата, извършващ имунизацията.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР