Научно изследване доказва, че мъжете имат по-голяма склонност към нарцисизъм,

...
Научно изследване доказва, че мъжете имат по-голяма склонност към нарцисизъм,
Коментари Харесай

Учени доказаха: Мъжете имат по-голяма склонност към нарцисиз...

Научно проучване потвърждава, че мъжете имат по-голяма податливост към егоизъм, в сравнение с дамите. То почива на данни от 470 846 участници, събирани в продължение на три десетилетия, както и на повече от 300 научни изявления, дисертации и разбори.

На базата на всичко това учените от Университета на Бъфало в щата Ню Йорк изрично настояват, че мъжете от всяка една възраст са по-склонни към прояви на егоизъм, в сравнение с дамите.

Какво в действителност значи това?

Изводите не са безусловно отрицателни, успокояват откривателите, изключително в случай че сте по-амбициозни, само че нарцисизмът не е и нещо прекомерно хубаво, тъй като може да повлияе негативно на хората към вас.

„ Нарцисизмът се свързва с разнообразни отклонения в личността, в това число некадърност за дълготрайни и постоянни връзки, неетично държание и експанзии “, споделят учените.

„ В същото време той оказва помощ за самоуважението, за прочувствената непоклатимост и за превръщането на човек в водач “.

Учените показват, че по принцип самолюбието е нещо с отрицателна оценка, само че би трябвало да се учи в детайли, с цел да се схванат основни разлики в държанието на половете.

„ Не всички мъже са склонни към употреба на близките и усещат, че другите са им длъжни. Не всички дами пък са негодни да бъдат водачи и са без мотивация за авторитетност “, изяснява изследването, написа fakti.bg.

„ Въпреки че стигнахме до извода, че средностатистическият мъж е по-нарцистичен от средностатистическата жена, това не би трябвало да се приема безусловно и за всеки един човек “, приключват учените и прибавят, че през дългия интервал на проучването нито един от двата пола не е посочил каквито и да било сигнали, че с времето става по-малко податлив към егоизъм.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР