Научно-изследователският екип на “Ел Би Булгарикум успя да разработи нов

...
Научно-изследователският екип на “Ел Би Булгарикум успя да разработи нов
Коментари Харесай

Ел Би Булгарикум с поредно научно постижение

Научно-изследователският екип на “Ел Би Булгарикум ” съумя да създаде нов бифидобактериален препарат, вкючаващ пробиотичния щам Bifidobacterium longum ssp. longum, оповестиха от компанията. Щамът е селекциониран на база на научни изследвания с най-съвременна изследователска инсталация и сравнявайки резултатите на огромен брой варианти млечно–кисели бактерии.  Силата на този вариант е, че съчетава разнообразни пробиотични свойства, включително значима адхезия към клетките на чревния епител и висока степен на преживяемост в стомашно-чревния тракт. Всичко това ускорява благотворното деяние на варианта върху човешкия организъм. 

Клинично изследване в влиятелна университетска болница потвърждава по неоспорим метод, че новаторската разработка носи значими здравословни и профилактични изгоди.  

Несъмнено, препаратът ще откри приложение при първична и вторична профилактика на сърдечно-съдовите и възпалителни болести, контрола на риска от диабет и атеросклероза, както и разнообразни метаболитни болести като хиперлипидемия и инсулинова устойчивост. 

Новият пробиотичен артикул ще се предлага под формата на сашета, изключително подобаващи за приготвянето на смутита или като добавка към кисели млека и други потребни за здравето храни. Препаратът ще откри своето място и в разрастващата се продуктова гама от здравословни и пробиотични продукти  на “Ел Би Булгарикум ”.   

“Стъпваме с дребни, само че сигурни крачки на пазара с пробиотици ”, споделя доктор Ирина Готова от екипа на проф. дн Жечко Димитров.

Държавното сдружение „ Ел Би Булгарикум “ ЕАД преработва по 25 000 литра мляко всеки ден. Благодарение на дългогодишната научно-изследователска и развойна активност на компанията, обичайните български млечни артикули са познати в над 20 страни по света, а вече 50 години, 24 милиона японци стартират деня си с българско кисело мляко.  

През идващите 10 години българските и японските учени от компанията “Мейджи ” ще работят по планове на двете компании в региона на млечно-киселите микроорганизми, ще се търсят и нови, които да се изолират от природата.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР