Научният ръководител на кандидата за премиер от Има такъв народ

...
Научният ръководител на кандидата за премиер от Има такъв народ
Коментари Харесай

Научният ръководител на Пламен Николов: Интелигентно момче. Може да успее, ако избере най-добрите в екипа си |

Научният началник на претендента за министър председател от " ИТН " Пламен Николов го разказва като интелигентно момче, което се справяло добре с езиците. Николов защитил докторската си дисертация по философия пред 25-членна комисия от ВАК (Висшата атестационна комисия) през 2004 година, когато е бил на 27 години. тематиката му е била " Философско-антропологична рефлексия върху времето ".

" Хубава отбрана беше. Мислех да го взема за помощник в катедрата, само че нямаше места. После той отпътува за чужбина. Казвам го от академична позиция. Какво ще прави в държавното управление, е обособен въпрос. Аз персонално не съм обожател на тази партия ", сподели пред OFFNews проф. дфн Валери Динев, учител по философска антропология в Софийския университет.

Според него философското обучение е плюс, само че не и гаранция за триумф на толкоз висок пост.

" Философ към този момент е управлявал - подобен беше Жельо Желев и беше сполучлив президент, споделя проф. Динев. - Философското обучение е аналитично. Освен това би трябвало на практика опит и да назначи най-хубавите експерти, не знам ще му разрешат ли да си ги избере, това към този момент с комплицирано. "

По принцип това, че човек е образован, още нищо не значи. Практически би трябвало да може да се оправи, да има умения. А не човек да е доста образован, а като пристигна обстановка, да е като пиле в кълчища. Ще дам един образец - в Китай, през 20-те години, с цел да станеш държавен чиновник, е трябвало да изучаваш Конфуций. Задължително. Той споделя, че човек не може да знае всичко, само че би трябвало да назначи най-хубавите в дадена област и след това те да назначат най-хубавите. Да вземем Рейгън, който бе артист по специалност, само че стана един от най-хубавите президенти. Благодарение на него падна социализмът, който не вярвахме, че ще си отиде ", разяснява още научният началник на Пламен Николов.

Професорът прецизира, че Николов е лекар по философия, въпреки някои медии неправилно да го афишират за лекар по философия, стопанска система и право. " Това е код на научната компетентност. С този код може да си и лекар по право, и лекар по стопанска система, в тази ситуация Николов е лекар по философия ", изяснява Валери Динев. 

" Аз преподавах философска антропология. Много от преподавателите готвят студентите за изпита, не за живота. Аз ги изучавам на на практика умения по какъв начин да се оправят - седем пъти падни, осем пъти стани; умният се учи от грешките на другия, глупавият се учи от личните си неточности ", споделя още професорът.

" Един човек, до момента в който не каже нищо, ти не може да знаеш дали е интелигентен или е малоумен. Докато не направи нещо нещо, не можеш да схванеш дали е кадърен или не. Както споделят, на майстора се гледа работата, не приказките ", прибавя той.

" Искам да кажа и на него, и на Слави, и на Христо Иванов една испанска сентенция: едно е да да приказваш за бикове, друго е да си на арената ", приключва преподавателят мъдрец.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР