Научният журналист и космически художник Джон Ломбърг започна набирането на

...
Научният журналист и космически художник Джон Ломбърг започна набирането на
Коментари Харесай

Ново послание на човечеството към Вселената

Научният публицист и галактически художник Джон Ломбърг стартира набирането на средства за основаването на ново обръщение на човечеството към Вселената, което да бъде пренесено от галактическият транспортен съд "Нови хоризонти ", съобщи телевизионният канал NBC

Понастоящем сондата изследва Слънчевата система оттатък орбитата на Плутон. Ломбърг към този момент е взел участие в основаването на сходни послания. Техни носители станаха "Вояджър-1 " и "Вояджър-2 ".

Посланието беше направено под формата на позлатена осведомителна плоча със записи на звукови и видеосигнали. Диаметърът й беше към 30 сантиметра и тя беше покрита със злато, с цел да се избегне въздействието на галактическия прахуляк.

В посланието за "Нови хоризонти " ще бъде употребена напълно друга скица. То ще бъде въведено в бордовия компютър на сондата. На 1 януари 2019 година апаратът ще се намира на 1,6 милиарда километра, надалеч зад орбитата на Плутон. Едва тогава ще може да се освободи паметта на компютъра на "Нови Хоризонти " и да бъде качено новото обръщение.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР