Научният форум под мотото Правото – традиции и перспективи“ е

...
Научният форум под мотото Правото – традиции и перспективи“ е
Коментари Харесай

Топ юристите на България идват на конференция в Пловдив

Научният конгрес под мотото „ Правото – обичаи и вероятности “ е кулмин ацията на тържествата за 25-годишния празник на Юридическия факултет в ПУ

 Топ юристите на България идват на конференция в Пловдив

Научна конференция под мотото „ Правото – обичаи и вероятности ” провежда на 19 и 20 септември Юридическият факултет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. Събитието е кулминационната точка от честванията във връзка 25-годишния празник от основаването на факултета. „ В рамките на конференцията среща ще си дадат най-изявените университетски преподаватели, адвокати и практици, както и представители на държавната и локалната власт ”, заяви доцент доктор Христо Паунов, заместник-декан на Юридическия факултет в ПУ.  Очаква се да дойдат и „ тримата огромни ”, както се назовават импровизирано в правосъдната власт ръководителят на Върховен административен съд (Върховния административен съд), ръководителят на Върховен касационен съд (Върховния касационен съд) и основният прокурор Сотир Цацаров. „ Покани за юбилейната конференцията са отправени и до Президентството, Народното събрание, Министерския съвет, Министерство на правораздаването, Министерството на образованието и науката, локалната власт “, посочи доцент Паунов. За първия ден от влиятелния конгрес са планувани приветствени адреси и юбилейни научни отчети от доайените и създателите на факултета, интернационалните посетители от Швейцария, Италия, Франция, Хърватия, Сърбия, Македония.

Заседателната зала на Общински съвет – Пловдив ще семейства на тържествената демонстрация във връзка 25 години правно обучение в града под тепетата. Официалното разкриване е от 11 часа във вторник с приветствени слова от ректора на ПУ „ Паисий Хилендарски “ проф. доктор Запрян Козлуджов и декана на Юридическия факултет проф. доктор Венцислав Стоянов. През втория ден конференцията ще се „ реалокира “ в аудиториите и залите на ПУ „ Паисий Хилендарски ”, където редом на 4 места ще се организират научни симпозиуми в 4 панела. Първият панел е „ Гражданскоправни науки ”, вторият – „ Публичноправни науки ”, третият – „ Международно право и интернационалните връзки ” и четвъртият – „ Теория и история на правото. Наказателноправни науки ”. Всеки от модераторите на четирите панела е научен учител от Юридическия факултет на Пловдивския университет. „ Броят на научните отчети във всички панели е величествен – над 70. Ние се радваме, че десетки сътрудници от цялата страна обявиха присъединяване в юбилейната конференция, което е доказателство за значимото значение на юридическото обучение и вероятността, която стои пред нас и пред нашите студенти ”, акцентира доцент доктор Христо Паунов.

Юридическият факултет на ПУ „ Паисий Хилендарски “ е основан с решение на Академичния съвет на Пловдивския университет от 17 юни 1992 година Той е измежду първите юридически факултети в страната, основани след либерализирането на образованието по право, и действителната и същинска опция на първия и единствен до тогава български факултет по право – ЮФ при СУ „ Св. Климент Охридски “. ЮФ на ПУ поставя основите на лична школа в образованието по право в България.Добрата реализация на огромна част от възпитаниците на пловдивския ЮФ в правосъдната власт, администрацията, адвокатурата, бизнеса и неправителствения бранш са удостоверение за високите стандарти на предлаганото образование и положителната политика в тази съществена сфера от неговото ръководство. Юридическият факултет на Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “ е на трето място в рейтинговата система на висшите учебни заведения на МОН.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР