Научната конференция “Интелигентно бъдеще ще се проведе онлайн на 25

...
Научната конференция “Интелигентно бъдеще ще се проведе онлайн на 25
Коментари Харесай

Варненският свободен университет с конференция Интелигентно бъдеще

 Научната конференция “Интелигентно бъдеще " ще се организира онлайн на 25 и 26 юни 2021 година Събитието сплотява начинания на катедрите  “Информатика " и “Икономика " на факултет “Международна стопанска система и администрация " и се организира под знака на 30-годишнина на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър ", оповестиха от пресслужбата на институцията. Партньор на събитието е Община Варна.

Конференцията има за цел да продължи положителните практики от предходните издания и да обезпечи благоприятни условия и вероятности за трансфер на нововъведения, създаване на партньорства и взаимно осъществяване на планове в науката и бизнеса.

Предходни издания на конференцията може да намерите SmartConf2020.

Панелът “ДИГИТАЛНИ ТРАНСФОРМАЦИИ " е нов стадий в развиването на Международна конференция за просвета и бизнес Science and Business for Smart Future 2021. В него ще бъде показана поддръжката на катедра “Информатика " на ВСУ “Черноризец Храбър " за включване на студентите от разнообразни специалности още в първия учебен срок на тяхното образование по дисциплината " Дигитални трансформации " в границите на общоуниверситетския блок за студентите от Варненски свободен университет, като ги насърчава да развиват и проектират новаторски бизнес решения още по време на следването си. Проектите ще бъдат показани онлайн под формата на виртуална постер сесия. Проектните оферти с предприемачески фокус ще бъдат оценени от вложители.

В панелите, отдадени на цифровите трансформации ще се дискутира новаторската концепция за основаването на карта за цифрово поданство на студентите, които се образоват в университетите във Варна. Картата за цифрово поданство е предложение на ВСУ " Черноризец Храбър ", показано по време на Първия интернационален онлайн конгрес " Дигитализация и нововъведения в образованието и науката ". Картата ще е знак за принадлежност на младежката общественост към града ни, с която ще може да се употребяват разнообразни услуги по елементарен, ефикасен и бърз метод.

Студентските планове ще бъдат оповестени в особено издание, а екипът на катедрата ще създаде запаси, които ще се употребяват в образованието на студентите в дисциплината “ДИГИТАЛНИ ТРАНСФОРМАЦИИ " на образователната 2022 и ще бъдат предоставени от университета на фирми-партньори, членове на браншовите настоятелства към катедрите.

На 25 юни ще се организира панел DIGITAL TRANSFORMATIONS на британски език, с присъединяване на студенти от магистърските стратегии " Data Science " и " Software Engineering and Management ". На български език панелът ще е на 26 юни от 10 до 15 ч. в във виртуална публика на адрес: https://meet.google.com/odc-guyh-vbn.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР