Научна статия още от март 2021 г. предрича, че е

...
Научна статия още от март 2021 г. предрича, че е
Коментари Харесай

Предричат в списание 11 месеца по-рано труса в Турция

Научна публикация още от март 2021 година предсказва, че е евентуално в региона на Газиантеп да се случи земетресение с магнитуд от 6,5 по скалата на Рихтер със междинни до тежки вреди, съобщи 24часа. Публикацията е в профилираното в земетръсното инженерство списание Soil Dynamics and Earthquake Engineering. Това напомня незабавно след катаклизма авторитетното сп. “Нейчър ”.
Прочетете още
Разрушенията в Турция от 6 февруари обаче даже надвърлиха прогнозата на специалистите. Скалата на Рихтер е логаритмична, тъй че силата на трус с магнитуд 7 е към 10 пъти по-голяма от този с магнитуд 6. При по-силното се освобождава 32 пъти повече сила.

А земетресението и последвалият афтършок на 6 февруари бяха още по-мощни - надлежно 7,8 и 7,5. Така реалността надмина теоретичните проучвания на учени от Близкоизточния механически университет в Анкара отпред с Арзу Арслан Келам.

Броят на починалите непрестанно се усилва. По данни от вторник над 5000 души в Турция и Сирия са се дали прошка с живота си, а ранените са повече от 15 000, оповестява Би Би Си. Световната здравна организация предизвести, че това не е дефинитивно и цифрата може да се усили фрапантно, тъй като спасителите непрекъснато откриват нови и нови тела под руините.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР