Научна конференция Варна - Вулкан“ ще се проведе на 13-ти

...
Научна конференция Варна - Вулкан“ ще се проведе на 13-ти
Коментари Харесай

Конференция възражда артистичната колония Вулкан във Варна

 Научна конференция " Варна - Вулкан “ ще се организира на 13-ти август от 11 ч. в Градската художествена изложба " Борис Георгиев “. Тя е отдадена на известната артистична колония, намирала се сред 1976 година и 2007 година в постройката на тогавашната фабрика за печки " Вулкан “ на ул. " Парижка комуна “. В същия ден в 18 ч. ще бъде намерено и ХХI Международно биенале на графиката, неразривно обвързвано с " Вулкан “.

Целта на конференцията е да събере участници и очевидци на процесите в тази лаборатория на изобразителното изкуство. Фабрика " Вулкан “ е неповторим образец за общуване на художници, работещи в разнообразни посоки, дала на българското изобразително изкуство ярки имена като Стоимен Стоилов, Ванко Урумов, Владимир Иванов, Емил и Снежина Попгенчеви, Милко Божков, Димитър Трайчев, Георги Лечев, Мария Зафиркова, Венцислав Антонов, Володя Вълчев и доста други.

Събитието се провежда и финансира от дирекция " Култура и духовно развиване “ към Община Варна, с поддръжката на Градската художествена изложба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР