Научете се да готвите сочно вратните пържоли на фурна по

...
Научете се да готвите сочно вратните пържоли на фурна по
Коментари Харесай

Вижте каква е тайната на най-вкусните пържоли

Научете се да готвите сочно вратните пържоли на фурна по тази рецепта! Ако желаете печени сочни свински пържоли, не е нужно да ходите в ресторант. Лесно можете сами да създадете същинска атмосфера на бирен ресторант вкъщи, в случай че изберете верните мезета, които да съпровождат вашата бира: да вземем за пример свински пържоли с пържени картофки.

Известно е, че вярното печене на пържола изисква внимание и прецизно съблюдаване на времето. Ако не сте удовлетворени от този вид, пригответе ястието във фурната.

Ето една необикновено елементарна рецепта за сочна свинска пържола на фурна. Съставки на най-вкусните вратни пържоли на фурна

·        Свинско (врат) – 600гр

·        Соев сос – 1 с.л.

·        Зехтин – 2 с.л.

·        Смес от черен пипер – 1 ч.л.

·        Морска сол (едра) - на усет

Рецепта за готвене малко по малко на най-вкусните вратни пържоли на фурна: Изплакнете свинското месо, подсушете го и го нарежете на пържоли с дебелина към 2 сантиметра. Сместа от черен пипер се счукват в хаванче, смесват се със солта, соевия сос и зехтина. Сместа се намазва върху пържолите от всички страни. Покрива се със стреч фолио и се оставя да се маринова на стайна температура за 20 минути.

Завийте месото в два пласта фолио и поставете в авансово загрята на 200 градуса фурна за 30 минути. Внимателно разгънете фолиото, намалете температурата на 180 градуса и печете още 5 минути. Или по-дълго според от мечтаната степен на подготвеност. Готовите пържоли се подреждат върху плот за сервиране и се нарязват.

Каква е тайната на най-вкусните вратни пържоли на фурна? Възможността за вярно изпичане на пържоли до нужната степен зависи от доста фактори: наличието на мазнини в месото, дебелината на тигана, силата на огъня на котлона, дебелината на самата пържола и така нататък нужните умения се развиват последователно, с цел да намерите най-хубавия вид, който ви подхожда. Важно!

Неподходящият тиган може да провали и най-хубавата рецепта. Ако употребявате подготвени смеси от подправки, не забравяйте да прочетете съставките на опаковката. Често такива смеси към този момент съдържат сол, вземете това поради, в противоположен случай рискувате да пресолите ястието, написа Actualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР