Научете най-често срещаните грешки, които мнозина правят, докато перат дънките

...
Научете най-често срещаните грешки, които мнозина правят, докато перат дънките
Коментари Харесай

Фаталните грешки, които допускаме, когато си перем дънките

Научете най-често срещаните неточности, които мнозина вършат, до момента в който перат дънките си. Следвайте тези препоръки, с цел да може вашите дънки да запазят външния си тип години наред.

1. Изпиране с външната страна на открито

Първата неточност, която вършиме, е да оставите обичаните си дънки с външната страна на открито при пране. Винаги обръщайте панталоните от вътрешната страна на открито, с цел да намалите протриването върху тъканта.

2. Твърде постоянно изпиране

Експертите споделят, че не би трябвало да перете дънките си прекомерно постоянно. Като предписание, изпирайте дънките си след 4 или 5 дни носене. Твърде честото пране утежнява тъканта и цвета, плюс това денимът нормално маскира добре мръсотията…

3. Изпиране на прекалено много чифтове едновременно

Натъпкването на прекалено много чифтове дънки в пералната машина ще усили вероятността от окачане, породена от ципове. Вашите дънки ще бъдат доста по-добре изпрани, в случай че им осигурите повече място по време на прането.

4. Използване на конфигурация за жестоко пране

Студеното ръчно пране е идеалният метод да запазите тъмните дънки, само че множеството от нас са прекомерно заети, с цел да перат ръчно всякога. Вместо това изберете лек цикъл със студена вода на вашата перална машина, с цел да свършите добре работата.
Ето по какъв начин вярно би трябвало да перем дънките си, с цел да не се изхабяват
Всички имаме един чифт дънки, който ни пасва тъкмо, подхожда си с всичко и може да се носи непрестанно. Денимът е здрав, повсеместен м...
Прочети повече
5. Не употребявате препарат срещу избледняване

Потърсете препарат за пране със свойства срещу избледняване, с цел да запазите цвета на мрачно индиго или черен деним.

6. Смесване на тъмни и светли облекла

Опитайте се да перете настрана тъмни и светли дънки. Особено значимо е да перете идентичните цветове дружно, с цел да избегнете стартирането на багра на тъмните дънки върху други облекла. Имайте поради, че боята от новите дънки може да се трансферира върху други облекла и по тази причина би трябвало при първото пране на новите дънки, те да се перат настрана.

7. Използване на сушилня
Ако желаете дънките НИКОГА да не избеляват, прибавете 1 лъжица от това към прането
Всяка една стопанка би била доста щастлива, в случай че узнае някои хитрости и тънкости, свързани с разчистване и поддръжка на движимости, които са й...
Прочети повече
Сушете дънките си на сушка или на шир, с цел да удължите живота им. Оставянето им в сушилнята прекомерно дълго ще изсуши тъканта и ще докара до стесняване. Ако би трябвало да употребявате сушилнята, използвайте конфигурация на хладна температура и ги отстранете, когато са леко влажни, след което ги оставете да изсъхнат на въздух.

8. Набръчкване на мокрите дънки след пране

Ако оставите дънките си набръчкани, те ще останат такива откакто изсъхнат. Така че поддържайте дънките си в подобаваща форма, като ги изпънете добре на сушилниката, до момента в който са още влажни.

9. Сгъване на дънките

Никога не сгъвайте дънките си, с цел да ги съхранявате, защото тези гънки ще влязат в тъканта с течение на времето. Вместо това закачете дънките на окачалка в дрешника си.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР