Научете кой е най-добрият метод за отглеждане на босилек –

...
Научете кой е най-добрият метод за отглеждане на босилек –
Коментари Харесай

Как да отгледате босилек у дома за 7 дни

Научете кой е най-хубавият способ за развъждане на босилек – растение, което ще ви донесе шанс и разцвет

Наличието на пресен босилек ще ви разреши да готвите и вкусни ястия, както и да си вършиме лековит чай.

Познатият на всички босилек е едно от най-хубавите растения, което има феноменална сила! От латински името му се превежда като „ кралска трева “, а едно от свойствата му е да притегля шанса! Не е инцидентно, че в доста модерни колоди на картите Таро точно илюстрациите с босилек слагат пентакли върху картите на паричния детайл – той в действителност е в положение да усъвършенства човешкото богатство и здраве.

В Индия босилекът се назовава тулси и съгласно легендата Кришна носел колиета от тулси, с цел да развие религия и безкористна обич. Това растение хармонизира прочувствената сфера и спомага за повишение на имунитета! Босилекът се смята за свещено растение и е на второ място след лотоса. Индийците имат вяра, че тулси извършва най-тайните стремежи и подарява тялото с силата на любовта.

Босилекът идва в европейските страни след набезите на армията на Александър Македонски в Азия, а в България се появява в края на 18-и век и в началото се употребява единствено като лечебно растение.

Ако решите да отглеждате босилек вкъщи, ще останете прелестно сюрпризирани какъв брой бързо пораства. За дребна градина с босилек ще ви трябват 2-3 саксии, почва и семена от босилек. Ако желаете да ускорите процеса на напредък, купете натурален течен тор и просто прибавете няколко капки към водата, с която го поливате.

Как да засадите босилек

  1. Напълнете всяка саксия с пръст и полейте почвата обилно.
  2. Засадете 5-7 семена във всяка саксия.
  3. Покрийте със стреч фолио, с цел да създадете парников резултат.
  4. Поливайте почвата всеки ден, като разреждате малко тор във водата.
  5. След 7-9 дни ще се появят първите издънки, тъй че отстранете фолиото и продължете да поливате всекидневно.
  6. Когато на балкона е топло, изнесете саксиите на слънчевата страна и ги отглеждайте до края на лятото! Периодично можете да засаждате нови семена и да премахнете израсналия босилек, който ще употребявате най-вече за подправяне на храна.

Инфо: woman.ru

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР