Научете какво сочат изследванията? Сушито става все по-популярно по целия свят,

...
Научете какво сочат изследванията?
Сушито става все по-популярно по целия свят,
Коментари Харесай

Дали може да напълнеем от суши: истина или мит?

Научете какво сочат проучванията?

Сушито става все по-популярно по целия свят, само че доста хора се съмняват по отношение на неговата хранителна стойност и дали сушито угоява или не. Истината е, че качеството може да варира според от региона. Има даже разновидности, които въобще не са доста здравословни.

Все отново би трябвало да се означи, че качественото суши е освен деликатес, само че има и потребни хранителни субстанции. Разбира се, ще би трябвало да има серия от хигиенични ограничения, с цел да се подсигурява здравословността на продукта.

Какви са питателните свойства на сушито ?

От хранителна позиция би трябвало да подчертаем, че сушито е цялостно с енергични хранителни субстанции. Съдържа комплицирани въглехидрати от ориза, само че и елементарни захари.

Внимавайте с последното. Доказано е, че въглехидратите с висок гликемичен показател покачват риска от развиване на метаболитни болести.

Сушито също по този начин обезпечава огромен брой протеини с висока биологична стойност. Те имат всички незаменими аминокиселини и добър резултат за смилаемост.

Те са нужни, с цел да се предотврати появяването на проблеми, свързани с мускулната маса, както се вижда от проучвания, оповестени в списание Nutrition Research. Въпреки това, с цел да извлечете максимума от тях, те би трябвало да се комбинират с извършения.

От друга страна, рибата, употребена за подготвяне на суши, е източник на омега-3 мастни киселини. Тези хранителни субстанции оказват помощ да се държат под надзор възпалителните механизми в организма.

Те също по този начин служат за понижаване на риска от сърдечно-съдови патологии, съгласно изследване, оповестено в International Journal of Molecular Sciences. Поддържането на приема на тези детайли в баланс с омега-6 е от значително значение.

Суши: угоява ли или не?

Сега, когато обсъдихме хранителната стойност на сушито, пристигна моментът да потвърдим дали то угоява или не. Истината е, че този въпрос е сложен, защото нито една храна или рецепта, включени в нашите диети, не въздействат на положението на телесния състав самичък по себе си.

Отслабването и напълняването е обвързвано с поредност от привички, поддържани във времето, а не с потреблението на въпросна храна.

Въпреки това, към този момент споменахме, че сушито има много високи енергийни стойности. Можете да го включите постоянно в диетата си и въпреки всичко да отслабнете, само че наличието му може също да усили риска от превишаване на целесъобразния брой калории дневно.

От друга страна, множеството суши съдържат захар и тази съставна част може да повлияе на метаболитното здраве, като понижава успеваемостта на оползотворяването на енергийния субстрат и попречва активизирането и окисляването на мазнините. Може да се развие обстановка на инсулинова устойчивост.

Кое е най-нискокалоричното суши?

Както споменахме първоначално, има безчет способи за подготвяне на суши. Най-лекият от енергийна позиция е този, в който има повече риба, в сравнение с ориз.

Няма проблем и в случай че съдържа доста водорасли. Това, с което би трябвало да внимавате, са сосовете, защото те постоянно се употребяват в този вид предписания и усилват енергийната компактност.

В допълнение, доста от подправките могат да бъдат направени с некачествени масла от семена и са склонни към съсредоточаване на трансмазнини. Тези детайли са нездравословни за здравето, защото покачват равнищата на вътрешно инфектиране.

Инфо: https://steptohealth.com/https://pixabay.com/

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР