Нация, половината от която ходи до тоалетна на двора, не

...
Нация, половината от която ходи до тоалетна на двора, не
Коментари Харесай

Dacia Duster е газово зависим, но това е чудесна новина

Нация, половината от която върви до тоалетна на двора, не може да бъде уплашена от мраз, липса на артикули, ниски заплати, на инфлацията даже не й обръщат внимание. Но болните имперски упоритости на едни автократичен режим вкараха Европа в клопката на газова взаимозависимост и безразсъден растеж на цените, които ние, изнежените европейци (забелязахте ли, писах и нашата страна в това понятие) мъчно ще преглътнем.

На този декор газово подвластният Dacia Duster си е лъч светлина и топлота, на които притежателите му се радват при всяко посещаване на бензиностанцията. Защото, да, у нас газовите системи са манна небесна, само че Duster може да се похвали със същите дълготрайност на гаранцията на производителя (5 години/100 000 км), разноски за поддръжка и график, както и потенциал на багажника като на бензинов модел. Нещо повече, Dacia е единствената марката на пазара, предлагаща LPG версия за всички модели с ДВГ в гамата си.

Но газовата версия на може би най-масовия SUV у нас не е единствената му мощна линия. Напротив, тя единствено укрепва цялостния пакет, който не изневерява на философията на марката, извела я до позиция, от която да записва най-хубави месеци (от време на време) по продажби в европейската статистика.
 Този залез е на брега на Дунав край с. Арчар. Може и да не си проличава, тъй като тук реката е доста необятна, само че Duster стои на най-малко 300 метра от брега, когато реката е с естественото си равнище.
А философията на Dacia остава непроменена на фона на цялостната смяна при огромна част от марките в всеобщия сегмент. Всички те взеха решение да се откажат от гонене на облага от размера, като заложиха на това да създадат продуктите си по-луксозни и софтуерни. Защото облагите през днешния ден идват от по-богатото и софтуерно съоръжение.

Но Dacia остана почтена с клиентите си и им даде обещание, че ще продължи да предлага коли, лишени от непотребни екстри и капризи, само че предлагаща всичко належащо, с цел да оправдаят по най-хубавия метод прословутото си съответствие качество-цена. А какво значи това?
 С река на сърцето: Работата по винарната стартира през 2013 година, изработен е на мястото на първата пивоварна у нас, а постройката е реставрирана версия на оригинала от 1895 година
Значи, че получаваш един наличен и благонадежден автомобил, който не свети с пищност, кожа, алуминий, помощници за лидера, хибридно задвижване и така нататък, и така нататък, което е повече от най-необходимото им в автомобила. Заради това комшиите съумяват да запазят хладнокръвие при ценообразуването си на фона на инфлация, която безусловно ни опустошава.
 С река на сърцето: Bononia Estate е винарната с хотел, в която е сниман едноименният сериал по Нова.
Аз постоянно съм оставал изумен, когато от компанията са ми казвали, че дизайнът на Duster е водещ мотив за клиентите при техния избор. Казвам изумен, тъй като Duster сигурно не е най-атрактивно изглеждащият модел в сегмента. Но това не значи, че не е прелъстителен с типичното си офроуд лъчение, подсилено от хромираните декоративни маски за предната и задната брони. В този съответен случай моделът е версия Extreme (вече не се предлага у нас, топ осъществяването и Journey), което ще рече специфичен сив металик, черни джанти, релси на покрива с оранжеви надписи Duster, същият оранжев има и откъм гърба, по страничните огледала също има оранжев кант. Оранжевото разчупва и интериора.
 Duster разполага с два резервоара, които му подсигуряват над 1000 км пробег.
В този случай акцентът си остава двугоривният мотор ECO-G 100. Един е минусът тук: неналичието на аварийна гума, сменена от комплект за запълване със примес при положение на пръсване. Той се обезврежда от обстоятелството, че на нейно място е позициониран резервоарът за газ, което пък значи, че размерът на багажника е останал неизменен по отношение на бензиновите версии. В цифрово отношение това значи 478 дм3, в практично: побира всичкия багаж за гръцкото крайбрежие, който брачната половинка ми желае да придвижи, без да се постанова да поставям чанти на задния ред седалки.

Подробно за модела четете на новия авто уебсайт
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР