Нацистко знаме е имало на „Хювефарма Арена“ в Разград по

...
Нацистко знаме е имало на „Хювефарма Арена“ в Разград по
Коментари Харесай

Ново напрежение по оста София - Скопие: Има ли нацистко знаме на мача в Разград?

Нацистко знаме е имало на „ Хювефарма Арена “ в Разград по време на дуела сред България и Северна Македония от Лигата на нациите, написа sportmedia.mk. В югозападната ни съседка разпространиха кадър от мача, на който се вижда черно знаме с еделвайс.

На фотографията обаче е емблемата на Българския туристически съюз, а не нацистки знак, настояват сътрудниците от " 24 часа ". Навярно УЕФА ще би трябвало да направи инспекция по случая, тъй като македонците са отправили тъжба.

Ето какво написаха в Северна Македония по случая:

„ Като си помислихме, че вчерашният двубой сред България и Македония, игран в Разград, мина без кавги и политическа нотка, това се случва.

Обективът на македонските фоторепортери (явно не българските) „ улови “ знаме на трибуните, което има нацистки нюанс.

Защо и кой тъкмо е донесъл това знаме и какво обръщение желае да съобщи с него, към момента не знаем, само че това ще стане ясно от следствието, което следва. От УЕФА означиха този миг и в този момент Българската футболна федерация ще би трябвало да дава отговор на въпросите.

Още повече, това се случва в доста характерен миг, спорът в Украйна е в разгара си, тъй че сигурно институциите на Европейския съюз, на който България е член, ще имат какво да кажат по тематиката “, настояват от sportmedia.mk.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР