Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство (НАСА)

...
Националното управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство (НАСА)
Коментари Харесай

НАСА търси замяна на МКС

Националното ръководство по въздухоплаване и проучване на галактическото пространство (НАСА) е упълномощило проектирането на нова галактическа станция по едно и също време на три компании – Nanoracks, Blue Origin и Northrop Grumman, излиза наяве от известие на уеб страницата на аерокосмическата организация.

„ НАСА има намерение да продължи на Съединени американски щати на ниска околоземна орбита чрез преход от потреблението на Международната галактическа станция към други платформи. Тези заплащания ще подтикват развиването от американския частен бранш на търговски самостоятелни галактически станции, които ще се употребяват както от страната, по този начин и от частните предприятия “, се споделя в известието.
Двама американски астронавти излязоха в открития Космос, смениха антена на МКС (ВИДЕО)
Американските астронавти Томас Маршбърн и Кайла Барън излязоха в открития Космос и подмениха антена на Международната галактическа станци...

Според проектобюджета за всички разработки и планове по основаването на са заделени $415,6 млн. Сред условията към новата станция са опция за разполагане и престояване на не по-малко от двама астронавти на постоянна основа в продължение на шест месеца и осъществяване на научни опити.

НАСА прави оценка периодите за потопяване на МКС на шест месеца до три години. Съгласно проекта станцията ще навлезе в атмосферата на точна широчина и дължина, с цел да паднат отломките над необитаеми райони, за предпочитане в южната част на Тихия океан. МКС постепенно ще снижава височина в продължение на няколко години, а точното време за събаряне от орбита ще зависи от атмосферните условия и слънчевата интензивност. Стойността на утилизацията на МКС се прави оценка на 1 милиарда $.

По-рано комисията по сигурност на страните участнички в плана МКС реши да предложи продължаването на употребата на станцията след 2024 година.  В момента срокът за привършване на употребата на МКС е избран за 2024 година, само че се разисква опция за продължение на работата ѝ до 2028 или даже до 2032 година.

Междувременно стана ясно, че МКС още веднъж е, както е съобщил ръководителят на Роскосмос Дмитрий Рогозин. Той е прецизирал, че маневрата се постанова, с цел да се избегне конфликт на станцията с отломка от американска ракета. Маневрата ще бъде осъществена през днешния ден, 3 декември, в 10.58 часа московско време. Орбитата на МКС ще се повдигне на 310 км.
Не един, а двама галактически туристи ще полетят към МКС на 8 декември
Ракета " Союз-2.1а " ще изстреля кораба " Союз МС-20 " с японски галактически туристи към Международната галактическа станция в 10.38 часа моск...

Планираната за 16 ноември промяна на орбитата на МКС поради заплаха от конфликт с галактически отпадък е била анулирана, защото отломките са минали на задоволително разстояние от станцията. Независимо от това екипажът краткотрайно се е укрил в скачените галактически кораби в подготвеност да напусне станцията при изключителна обстановка.

 

Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР