Националното сдружение на общините в Република България организира работна среща

...
Националното сдружение на общините в Република България организира работна среща
Коментари Харесай

Сандански – домакин на среща на местните власти от България и Северна Македония

Националното съдружие на общините в Република България провежда работна среща сред управленията на общините от България и Република Северна Македония, възможни за поддръжка по Програмата за трансгранично съдействие сред двете страни. Това от българска страна са областите Благоевград и Кюстендил, а от страна на Северна Македония Североизточен, Източен и Югоизточен региони за обмисляне.

Домакин на срещата е община Сандански.

Във форума ще се включат заместител министър-председателят по районно развиване и благоустройство и министър на районното развиване и благоустройството на Република България - Гроздан Караджов и министърът на локалното самоуправление на Северна Македония - Горан Милевски.

Целта на срещата е запознаване на кметовете от двете страни на границата и техните администрации с дейностите за поддръжка заложени в бъдещата Програмата за трансгранично съдействие Интеррег-ИПП България - Северна Македония за програмен интервал 2021-2027 година, както и продан на опит и шерване на положителни практики по взаимното осъществяване на европейски планове на локално равнище.

Кметовете на Гоце Делчев – Владимир Москов и на община Дупница – Методи Чимев са дългогодишни представители на българските общини в Комитета за наблюдаване на Програмата за трансгранично съдействие България - Северна Македония от нейното основаване през 2007 година и са измежду най-активните участници в активността му. Представители на двете общини участваха и в подготовката на програмата за новия интервал 2021 – 2027.

Сред гостите на събитието са и заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Деляна Иванова и нейният сътрудник от Министерството на локалното самоуправление на Република Северна Македония Зоран Димитровски, представители на Съвместния секретариат на Програмата за трансгранично съдействие, шефовете на центровете за развиване на трите планови района в обсега й, както и партньорската организация на НСОРБ, сплотяваща местите управляващи в Северна Македония – ЗЕЛС.

В рамките на събитието, Фонд ФЛАГ ще показа работата си и опциите за финансиране и поддръжка на общински планове.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР