Националното сдружение на общините в България предлага 10-годишна програма, за

...
Националното сдружение на общините в България предлага 10-годишна програма, за
Коментари Харесай

Сдружението на общините предлага финансиране за санирането на всички проекти от резервния списък

Националното съдружие на общините в България предлага 10-годишна стратегия, с цел да може да се санира целият жилищен фонд в страната. Според кметовете на общини обаче, с цел да се случи това, ще е належащо освен европейско финансиране, само че и да се употребяват благоприятни условия от държавния бюджет, заяви Българска национална телевизия. Сдружението оферират 3-годишна стратегия, която да финансира всички планове в аварийния лист, на обща стойност над 2 милиарда лв. и 10-годишна стратегия, с цел да бъде саниран целият жилищен фонд в страната.

Едва 20% от кандидатствалите по първия стадий на програмата за саниране в страната са утвърдени. В Карлово 16 многофамилни здания ще получат финансиране, при общо 30 кандидатствали. Заради подозрения към класирането, кметът предлага цялостен одит на енергийните документи, без обаче да се стопира процеса на саниране.

" Имаме постъпили над 30 тъжби, в множеството се приказва, че има нереално направени енергийни документи ", сподели доктор Емил Кабаиванов, кмет на Общината Карлово и член на УС на НСОРБ.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР