Националното събрание на днес прие закон, забраняващ работата на магазините

...
Националното събрание на днес прие закон, забраняващ работата на магазините
Коментари Харесай

Словения забранява работата на магазини в неделя и на национални празници

Националното заседание на през днешния ден одобри закон, забраняващ работата на магазините в неделя и по време на национални празници.
В поддръжка на промените и допълненията на Закона за търговията, уреждаща тази възбрана, са дали своят вот 72-ма от 88 депутати.
 Безработицата в Словения скочи с 23% Безработицата в Словения скочи с 23%
Нивото на безработица в Словения понижа с 1,4% на месечна база през август, само че набъбна с 23,2% на годишна база, съобщи БГНЕС. В края...
Магазини с повърхност до 200 кв. метра на бензиностанции, гранични пунктове, пристанища, летища, ж.п. и автобусни спирки и лечебни заведения са изключени от възбраната.
В неделя или по време на национални празници и магазините с повърхност под 200 кв. метра, единствено в случай че в тези дни клиентите биват обслужвани от притежателите или от техни представители, както и от възпитаници и пенсионери.
Стопанската камара на Словения с аргумента, че затварянето на магазините в неделя би довело до уволнението на чиновници. От там обявиха, че е допустимо оценка на конституционната съобразност на решението. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР