Националното събрание на Демократи за Силна България (ДСБ) трябва да

...
Националното събрание на Демократи за Силна България (ДСБ) трябва да
Коментари Харесай

Подаряват книгата на Иван Костов на избора за лидер на ДСБ

Националното заседание на " Демократи за Силна България " (ДСБ) би трябвало да избре своя нов ръководител и управление. До момента две са лидерските кандидатури - на Атанас Атанасов, ръководител сега на групировката, и на неговата заместничка Цецка Бачкова.

Евродепутатът Радан Кънев се отхвърли от присъединяване в " разногласието " за председателския пост, тъй като не желае да слага на тестване единството на групировката и тъй като не е добре, съгласно него, човек да се връща в роля, в която към този момент е бил.



" Смятам, че би трябвало да бъдем устойчиви и да продължим това, което успяхме да създадем ", разяснява за Българска телеграфна агенция ръководителят на ДСБ Атанас Атанасов. Той разясни, че за времето, в което е бил отпред на партията, от извънпарламентарна политическа мощ през 2017 година в този момент ДСБ има евродепутат, солидно посланичество в локалната власт и присъединяване в ръководството на страната през представителството си в Народното събрание.

На форума ще бъде препотвърдено присъединяване на партията в обединението, отговори той на въпрос. Но по-важното за нас от ДСБ е да укрепваме и развиваме обединяването " Демократична България ", тъй като то даде резултат, уточни Атанасов.



В отговор на въпрос за предварителни парламентарни избори той означи, че в една парламентарна република всичко е допустимо.

" Партиите се основават, с цел да вземат участие на избори, само че ние ще стартираме солидно да се готвим за локалния избор, който е след година и половина, и да се опитаме да разтеглим нашето присъединяване в локалните органи на ръководство като коалиция " Демократична България ", изясни водачът на ДСБ.

Националното заседание ще изслуша отчет на ръководителя, след което ще има политическа полемика, а по-късно стартира изборът на нов ръководител и управление на ДСБ.

В края на съвещанието форумът ще одобри и резолюция на XVII Национално заседание на " Демократи за Силна България ".

Преди това подаряваха книгата на Иван Костов, който не участва на събитието, само че за сметка на това там е Екатерина Михайлова. За труда на Костов всеки имаше опция да остави подаяние в специфична за това кутия.

Премиерът Кирил Петков изпрати приветствен адрес.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР