Националното разузнаване на САЩ спира да провежда брифинги по сигурността

...
Националното разузнаване на САЩ спира да провежда брифинги по сигурността
Коментари Харесай

Американското разузнаване спира брифингите за членовете на Конгреса

Националното разузнаване на Съединени американски щати стопира да организира брифинги по сигурността на изборите за членовете на комисии на двете камари на американския Конгрес, предадоха Ройтерс и ТАСС., представени от Българска телеграфна агенция.

Новият шеф на националното разузнаване Джон Ратклиф уведоми комисиите по разузнаване на Камарата на представителите и Сената, че вместо това ще дава писмени отчети. Това дава на конгресмените по-малко благоприятни условия да желаят детайлности, до момента в който изборите на 3 ноември не престават.

Пожелал анонимност представител на канцеларията на Ратклиф заяви, че той "е обезпокоен за неоторизирано оповестяване на класифицирана информация след неотдавнашни брифинги ".

Решението провокира остра реакция от демократите от Камарата, които обръщат съществено внимание на външните опити за повлияване на изборите през 2016 година и идното на 3 ноември гласоподаване.

"Това е фрапантен отвод да се извърши законовото обвързване (на разузнаването) да държи Конгреса осведомен и изменничество към правото на обществото да знае по какъв начин непознати сили се пробват да подкопаят нашата народна власт ", се споделя в изказване на председателката на Камарата Нанси Пелоси и ръководителят на комисията по разузнаване Адам Шиф.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР