Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС) настоява

...
Националното представителство на студентските съвети в Република България (НПСС) настоява
Коментари Харесай

Студентските съвети искат още 100 млн. лв. за ремонт на общежитията

Националното посланичество на студентските препоръки в Република България (НПСС) упорства за разпределяне на спомагателни 100 млн. лв. към към този момент обезпечените 100 млн. лв. за поправки в студентските общежития. Това оповестиха от НПСС.

Те молят програмата за ремонт на общежитията, която започва през 2020 година, да бъде продължена. От НПСС акцентират, че някои общежития не са ремонтирани от тяхното изграждане, а други са затворени, тъй като са рискови за обитаване.

Студентите акцентират, че отпуснатите от държавното управление 100 млн. лева за поправки са извънредно незадоволителни. Подадените от висшите учебни заведения голям брой планове по програмата за саниране, ремонт и обзавеждане на студентските общежития, предоставени за ръководство на държавните висши учебни заведения и " Студентските столове и общежития " ЕАД са в размер на близо 300 млн. лв..

От НПСС упорстват да бъде взето виновното решение да бъде повишен бюджета на програмата с спомагателни 100 млн. лв. за интервала 2024-2026 година, с цел да може да се обезпечи финансирането на спомагателни планове от подадените за реновиране и ремонт на студентските общежития.

Бъдещите висшисти упорстват изпълнителната и законодателна власт да заложат в осъществяването на бюджетната рамка средствата по " Програма за саниране, ремонт и обзавеждане на студентските общежития, предоставени за ръководство на държавните висши учебни заведения и " Студентските столове и общежития " ЕАД " да бъдат 200 млн. лв. за интервал от три години, като за бюджетната 2024 година средствата да бъдат в размер на 100 млн. лв., а оставащите 100 млн. лв. да бъдат разпределени за бюджетните 2025 и 2026 години.
 МОН отпуска 151 милиона лева за ремонт на общежития
МОН отпуска 151 милиона лева за ремонт на общежития

Средствата са за ремонт, реорганизация, възобновяване, доставка, монтаж на съоръжение и обзавеждане на общежитията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР