Националното антикорупционно бюро на Украйна (НАБУ) обяви, че е стартирало

...
Националното антикорупционно бюро на Украйна (НАБУ) обяви, че е стартирало
Коментари Харесай

Коломойски е заподозрян и по нов криминален случай

Националното антикорупционно бюро на Украйна (НАБУ) разгласи, че е стартирало престъпно следствие против шестима души, обвинени в заграбване на 9,2 милиарда гривни (около 250 милиона долара) от " ПриватБанк ". Въпреки че бюрото не е разгласило имената на обвинените, е излъчено замъглено фото на мъж, наподобяващ на Игор Коломойски, един от най-богатите хора в Украйна, предава Ройтерс.

" НАБУ е уведомило Коломойски, че е обвинен по случая, " сподели Ярослав Железняк, народен представител в украинския парламент.

Коломойски, който е някогашен притежател на " ПриватБанк ", е станал обект на следствие след национализацията на банката през 2016 година В рамките на процеса по " пречистване " на украинската банкова система, страната пое контрола върху " ПриватБанк ", след което последваха обвинявания за финансови злоупотреби.

Съдът реши по, като му бе избрана гаранция, само че юристите му обявиха, че той няма да плати гаранцията за освобождението си.

В изказването си НАБУ съобщи, че е уведомило " някогашния краен бенефициен притежател " на  " ПриватБанк " и петима други членове на група, проведена от него, за съмнение в заграбване на средства.

Според бюрото, тези дейности са осъществени през първото тримесечие на 2015 година, за финансиране на офшорна компания и нарастване на личния дял на Коломойски в капитала на банката.
 Краят на една ера или остроумен ход: какво стои зад ареста на Коломойски
Краят на една ера или остроумен ход: какво стои зад ареста на Коломойски

Това не е първият случай, в който Игор Коломойски е разследван.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР