Национално представително проучване за bTV сочи, че 60% от българите

...
Национално представително проучване за bTV сочи, че 60% от българите
Коментари Харесай

„Фермата“ 4 сблъсква и обединява българи от цял свят от 7 септември по bTV

Национално представително изследване за bTV сочи, че 60% от българите имат родственик или непосредствен другар, който живее в чужбина.  Повече от половината от популацията на България е наранено от емиграцията, сочат данните от национално представително изследване на bTV, извършено от Kantar TNS за новия сезон на „ Фермата: Съединение ".  Близо 60 на 100 от сънародниците ни имат член на фамилията, непосредствен родственик, другар или съученик, избрал живота зад граница.

Резултатите от проучването бяха оповестени във връзка старта на четвъртото издание на най-позитивното риалити, което стартира на 7 септември по bTV и ще се излъчва всяка неделя от 20 часа и от понеделник до петък от 21 часа . В шоуто влизат 21 българи, от които половината са избрали да градят живота си в чужбина, а останалите – да не напускат  родината си. Сред тях са известни персони, които за първи път вземат участие в риалити шоу – олимпийският медалист Йордан Йовчев, лекоатлетката Ваня Стамболова, бизнесменът  Ивайло Караньотов и вокалистът на D2 Деян Каменов – Дидо.

Предстоящият сезон на „ Фермата “ под мотото „ Съединение “ се концентрира върху въпроса допустимо ли е обединяването на всички българи, без значение къде са избрали да живеят, в името на по-доброто бъдеще за родината. Успоредно с това национално представително изследване за bTV осветлява настройките в обществото  във връзка с емиграцията. Според интервюираните главните аргументи членовете на фамилията им да напущат страната са по-доброто възнаграждение на труда на техните близки зад граница (53.1% от запитаните), обществената неустановеност, която усещат тук (32,8%) и желанието да обезпечат по-качественото обучение за децата си (31%). По-малко са тези, за които водеща причина да емигрират е било желанието за професионално развиване (23,4%) или за  основаването на личен бизнес (5,4%).

„ Българите, които живеят отвън страната ни, участват като тематика във „ Фермата “ от първия сезон на шоуто, а с времето тази тематика ставаше все по-видима и значима. Така естествено се роди концепцията за сезон 4 „ Съединение ” – да съберем под един покрив българи, избрали да градят живота си на открито и тези, решили да останат и да реализират щастието си тук, в България. Нашата задача е да разгадаем разногласията посред им и да ги обединим “, описаха изпълнителните продуценти на шоуто Иван и Андрей. В тази задача ще се включи специфичният посетител в четвърти сезон „ Съединение “ – международната спортна легенда Йордан Йовчев, поканен да влезе в ролята на подстрекател и наставник на участниците. Самият той е ослепителен образец за българин, който макар че е работил по света и е живял в чужбина, постоянно е избирал да се състезава под българския байрак.

„ Поласкан съм от отредената ми роля на подстрекател и се надявам с този специфичен статут да бъда потребен на участниците да разпрострат капацитета си и да ги направлявам по този начин, че да се оправят по най-хубавия метод с това предизвикателство. Това, което одобрявам за моя задача в шоуто, е да оказа помощ на двата тима да се обединят и да стартират да градят дружно. От позиция на персоналната ми история аз бих могъл да бъда част и от единия, и от другия тим във „ Фермата “, разяснява Йордан Йовчев.

20 участници ще прекрачат прага на новата плантация и ще дадат човешки образ на статистиката от проучването на Kantar TNS. Още със старта на предаването те ще бъдат разграничени на два тима. Първият ще включва 12 българи, избрали да останат и да градят бъдещето си в България, а вторият – 9 българи, които са решили да търсят щастието си на открито. Сред тях са еднояйчни близначки с сполучлив бизнес зад граница, само че имат вяра, че могат да съумяват единствено отвън България – те ще се състезават като един участник. Млада майка, движена от носталгията по родината си, желае с присъединяване си във „ Фермата “ да убеди брачна половинка си да се завърнат у нас. Младо момче, израснало в Съединени американски щати, търси корените си, а съумяла жена в Лондон е уверена, че в никакъв случай не би се върнала в България, тъй като на открито децата й получават най-хубавото обучение. Бесарабска българка пък ще покаже по какъв начин се пазят традициите ни и отвън географските ни граници.

Зрителите ще се срещнат и с наследница на фамилия, обвързвана с тоталитарния режим, която желае да развенчае митовете, свързани с привилегиите. Българомохамеданин пък твърди, че у нас турско иго в никакъв случай не е имало. Ром, роден в гето, поема по неприятен път, само че откакто се обръща към вярата, съумява да сътвори семейство и да стане образец в общността си. Баща на 4 деца съумява да се измъкне от сенчестия бизнес, да промени живота си в позитивна посока и да се грижи добре за семейството си. Икономист с сполучлива кариера има една фантазия, поради която влиза във „ Фермата “ – да върне всичките си близки, които са отпътували, назад в България. По традиция, най-достойният ще завоюва премията от 100 000 лв..
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР