Национално представителните организации на хората с увреждания твърдят, че при

...
Национално представителните организации на хората с увреждания твърдят, че при
Коментари Харесай

Националните организации на хората с увреждания съобщиха за сигнали за финансиране на протести

Национално представителните организации на хората с увреждания настояват, че при тях са постъпили сигнали за пари по стратегии за хора с увреждания, които са били давани за митинги. От организациите не прецизираха дали става дума за сегашните митинги на майките. Те прецизираха, че биха дали детайлности, откакто създадат инспекция.
" Ние започваме следствие по сигнали на наши сътрудници и членове от страната. Към нас има подадени документи за външни финансирания, грантаджийски организации, които са получили пари от фондации и интернационалните източници ужким за обществени планове, които в следствие финансират митинги . Когато се проучват обстоятелствата, тяхната меродавност и сме безусловно сигурни в данните, които ще изнесем, ще ви срещнем с тях ", съобщи Адриана Стоименова, зам.-председател на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания към Министерския съвет, съобщи БНР.
Национално представителните организации се оповестиха за промени в законите, които да улеснят хората с увреждания, само че се оповестиха против концепцията на омбудсмана Мая Манолова за Закон за персоналната помощ. Той ще поддържа 77 000 души, до момента в който хората с увреждания по непълни данни в България са над 640 000.
" Не бива да се наскърбяваме и разделяме. Имаме късмет да променим нещата ", съобщи Веска Събева, ръководител на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР