Национално достойнство ли? Национално малодушие демонстрираха едновременно президентът и премиерът

...
Национално достойнство ли? Национално малодушие демонстрираха едновременно президентът и премиерът
Коментари Харесай

Национално достойнство ли? Национално малодушие

Национално достолепие ли? Национално безволие демонстрираха по едно и също време президентът и министър председателят на България.

Двоицата българи, натоварени със службата да ни съставляват – единият като нация, другият като страна – мълчат в отговор на господарското словоблудие на един руснак, поканен с положително на посетители. Мълчат към този момент седмица – по тази причина да заговорим ние, по този начин зле представляваните.
Не познавам господин Валери Симеонов, по тази причина съм задължен да позволи, че неговата реакция може да е резултат от откровено отвращение, не (само) от политическа сметка. Ако е по този начин, това му прави чест – както в други случаи думи на същия човек са го покривали с непочтеност. Но неговата реакция в композиция с мълчанието на овните ето къде ни слага действително сега:
Русия е направила записка на България – и България си е взела записка.
Останалото е лъготене: натовският военачалник Радев ще каже на Русия, че реакцията на Симеонов е несериозна, да не му се връзват, тъй като той не е България, България си е взела бележка; а българският ганерал Борисов ще каже на Европейски Съюз, че вицепремиерът Симеонов е България, тъй че Русия без друго ще си вземе записка от неговия сериозендемарш.
Така че, госпожи и господа, без значение по какъв начин претърпяваме тази обстановка, тя е обстановка на оскърбление и огорчение – към този момент. Мълчанието приказва и ще приказва с гореописаните неистини. А казаното от Симеонов не прави работа. Защото не посредственото ченге и преуспелия контрабандист си разреши да размаха пръст – а Русия.

Реакцията на Симеонов омаловажава станалото. А за Русия то очевидно е значимо – другояче нямаше да разгласяват у тяхвидеозаписа на този урок по какъв начин да изопачаваме историята и да се държим просташки пред аудитория.

А за нас очевидно е значимо да се държим овчедушно щото ни е боязън от кучето. Това не е презрителното безмълвие на гордия човек – а следващото байтошовско снишаване. Когато скъпият гостенин стартира да се държи безочливо, учтивият собственик му демонстрира вратата. Ако не го направи – край с достолепието му, той е прислужник. Когато патриархът наРусия оскърбява България, президентът на България написа нота. Ако не го направи – хайде да се попитаме какво...
Но да не изпускаме парата посредством псувни, тя може да бъде впрегната и в работа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР