Националният здравен институт на САЩ (NIH) заяви в четвъртък, че

...
Националният здравен институт на САЩ (NIH) заяви в четвъртък, че
Коментари Харесай

Антиоксидант бори COVID-19

Националният здравен институт на Съединени американски щати (NIH) съобщи в четвъртък, че е разкрил евентуално ново лекарство, което може да се употребява в битката против COVID-19. Експерименталното лекарство, известно като TEMPOL, „ може да ограничи инфекцията с SARS-CoV-2, като наруши интензивността на вирусен ензим.

Диана Бианки – шеф на Националния институт за детско здраве и човешко развиване, сподели, че това „ ще бъде значим инструмент за понижаване на тежестта на болестта “, в случай че лекарството се окаже безвредно и дейно.

„ Необходими са обаче клинични изследвания, с цел да се дефинира дали то е ефикасно при пациенти, изключително в началния ход на болестта, когато вирусът стартира да се репликира “, заключи от своя страна доктор Трейси Руо от Института.

Става въпрос за тип антиоксидант, чиито тествания за повлияване на инфекцията са почнали още предходната година. През февруари е почнало и набирането на доброволци за фаза 1/2 със 60 души. А скоро се чака да стартира и трета със 150 души.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР