Националният волейболен отбор на Франция спечели своебразната битка на гигантите

...
Националният волейболен отбор на Франция спечели своебразната битка на гигантите
Коментари Харесай

Франция спечели битката на гигантите с Бразилия

Националният волейболен тим на Франция завоюва своебразната борба на колосите на шампионата от Група 16 на Лигата на нациите във Варна. След вчерашната шокираща загуба на олимпийския първенец Бразилия от Канада в първия ден на шампионата, такава им нанесе и Франция. " Петлите ", които са последните спечелили в Световната лига, завоюваха с безапелационното 3:0 (25:19, 25:23, 25:23) в първата среща за деня, играна този следобяд пред към 1000 фенове в зала " Конгресна " на ДКС в Морската ни столица.

Така воденият от Лоран Тили отбор излезе еднолично отпред във краткотрайното общо класиране на Лигата с 9 победи, 2 загуби и 28 точки. " Селесао " са 4-и с 8 победи, 3 загуби и 23 точки. По-късно през днешния ден от 18,30 часа България излиза против Канада. Утре (17 юни) в последните мачове Франция ще играе с " кленовите листа " от 15,30 часа, а Бразилия с България от 18,30 часа.

Най-полезен за Франция бе суперзвездата Ървин Нгапет с 16 точки (2 блока, 2 аса и 55% успеваемост в атака) за успеха. Стефан Бойер (2 аса и 60% успеваемост в атака) и Кевин Льо Ру ( 7 блока! и 2 аса) прибавиха 14 и 13 точки за триумфа. За отбора на Бразилия Уолъс Де Соуса се регистрира със скромните 10 точки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР