Националният център по наркомании в столицата няма да бъде закрит,

...
Националният център по наркомании в столицата няма да бъде закрит,
Коментари Харесай

Националният център по наркомании няма да бъде закрит


Националният център по наркомании в столицата няма да бъде закрит, а ще стане част от по-голяма конструкция, която се занимава с проблемите на публичното здраве, заяви bTV.
Taка от здравното министерство изясняват плана за държавно разпореждане, които провокира доста реакции. В обществените мрежи се появиха изказвания, че страната обръща тил на подвластните поради веществен интерес към имота, където се обитава центъра или дори че протичащото се е вендета против сполучливата метадонова стратегия.
Директорът на центъра доктор Пламен Попов съобщи пред bTV, че "прозира личностов, а не професионален метод " във връзка с ориста на центъра.
Той е на мнение, че опитът да се закрие центъра е довело до напускането на доста експерти, а привличането на по-млади фрагменти е затруднено от ниското равнище на възнаграждение. Зам.-министърът на опазването на здравето Светлана Йорданова счита пък, че злоупотребява с болна за обществото тематика.
Тя е безапелационна, че метадоновата стратегия няма да бъде наранена, а също по този начин и няма да бъде закрита единствената у нас лаборатория, която следи динамичността на заразяване с ХИВ и хепатит измежду подвластните.
Всички специфични звена ще минат към Националния център за публично здраве и разбори. Йорданова акцентира, че за първи път проблемите с наркозависимите са изведени като един от водещите проблеми на ръководството.
Желяз Турлаков от Терапевтична общественост "Ново начало " разяснява, че в случай че в действителност се приказва за преструктуриране на центъра, а не за закриване, това може да бъде и добър вид.
"Крайно време е този проблем да бъде обсъждан с останалите проблеми на публичното здраве ".
Припомняме, че единствено преди два дни излезе разпореждане на Министерски съвет, където се оповестява, че се планува закриване на Националния център по наркомании.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР