Националният тим на САЩ по футбол спечели за трети пореден

...
Националният тим на САЩ по футбол спечели за трети пореден
Коментари Харесай

САЩ спечели Лигата на нациите на КОНКАКАФ за трети пореден път

Националният отбор на Съединени американски щати по футбол завоюва за трети следващ път Лигата на нациите на КОНКАКАФ, като се наложи над Мексико с 2:0 на финала в Далас.

Халфът Тайлър Адамс откри резултата за американците в самия завършек на първото полувреме, а Джовани Рейна усили преднината в 63-ата минута.

Мексиканците бяха покрай това да се върнат в мача, откакто получиха право да изпълнят дузпа в 73-ата минута, само че тя бе анулирана в следствие, откакто обстановката бе преразгледана със системата за видео асистенция на съдиите (ВАР).

Мачът бе прекратяван няколко пъти в самия му край поради хомофобски обиди към играчите, които се чуваха от трибуните.



" Никога не можем да се уморим да печелим титли за родината си. Никога не считаме нещо за обещано ", разяснява след мача Джо Рейна.

Съединени американски щати, който е хазаин на Копа Америка през това лято, към този момент завоюва последните две издания на Лигата на нациите през 2021 и 2023, като на финала побеждаваше надлежно Мексико и Канада.

В разногласието за третото място Ямайка се наложи над Панама, където се подвизава бранителят на Левски Хосе Кордоба, с 1:0. Победното попадение бе дело на Декстър Лембикиса.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР