Националният тим на Хърватия разби с 3:1 Словакия в последната

...
Националният тим на Хърватия разби с 3:1 Словакия в последната
Коментари Харесай

Хърватия подпечата визите си за Евро 2020

Националният отбор на Хърватия разруши с 3:1 Словакия в последната си европейска подготовка, утвърждавайки се на първото място в групата, като по този метод си обезпечи и класиране за финалите следващата година.

На собствен терен „ шахматистите” не срещнаха никакви компликации против своя съперник, който към момента таеше очаквания за второто място, даващо право на класиране за Евро 2020.

С триумфа си през днешния ден, като се изключи че хърватите се класираха за финалите, те направиха и сериозна услуга на Уелс, който сега заема третото място в подреждането, на точка зад Унгария. В последния си мач от битката „ драконите” се изправят точно против Унгария, а триумф в този мач би означавал непосредствено класиране за отбора на Райън Гигс за шампионата на Сария континент Днес Уелс победи с 2:0 Азербайджан като посетител.

Роберт Боженик откри за Словакия в 32-ата минута, само че домакините от Хърватия съумяха да извърнат нещата в своя изгода през втората част. Гостите доиграха мача и с човек по-малко, откакто Роберт Мак получи втори жълт картон в 66-ата минута, а това улесни в допълнение хърватите.

Никола Влашич изравни 10 минути след подновяването на играта, Бруно Петкович направи обрата цялостен след час игра. Крайният резултат бе завършен от Иван Перишич петнайсетина минути преди последния съдийски сигнал.

Във вторник са последните два мача от битката в груповата фаза, като Словакия посреща Азербайджан, до момента в който в това време Уелс приема Унгария.

Непоклатим на върха в класирането е Хърватия със 17 точки, втори е Унгария с 12, следван от Уелс с 11 и Словакия с 10.

Хърватия се класира за Европейско състезание за шести път от 1996 година насам. Най-доброто достижение за отбора е класиране за четвъртфиналите на конкуренциите през 1996 и 2008 година. Евро 2020 ще се организира в 12 разнообразни града в интервала 12 юни – 12 юли.

Жребият за шампионата ще се тегли на 30 ноември в Румъния.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР