Националният тим на Англия е решен да премине груповата фаза

...
Националният тим на Англия е решен да премине груповата фаза
Коментари Харесай

Шеф в ФА обяви каква е целта пред Англия на Мондиал 2018

Националният отбор на Англия е решен да премине груповата фаза на Световното състезание по футбол в Русия, само че най-важната задача пред тима е да въодушеви нацията, съобщи техническият шеф на Футболната асоциация Дан Ашуърт.

На предходното международно състезание в Бразилия преди четири години англичаните приключиха на последно място в своята група, а две години по-късно на Евро 2016 претърпяха унизително отпадане от Исландия на осминафиналите. Специалисти, медии и почитатели не стопират да търсят аргументите за неуспехите на Англия на огромните конгреси.

" Няма нещо закрепено, като да вземем за пример, в случай че достигнем до Х или Y кръг на шампионата, с цел да приказваме за триумф. Това е шампионат на елиминиране, където постоянно е мъчно. Може да постигнеш задачата си и в случай че не играеш добре. Може да отпаднеш и в случай че играеш добре. Може да си тръгнеш от шампионата по-рано, в сравнение с си очаквал”, съобщи Ашуърт.

Англия е в една група с тимовете на Белгия, Панама и Тунис, като това не наподобява напълно безобидна компания. И до момента в който Белгия е любимец, то тунизийците са артикул на френски клубове. Панама като всеки дебютант евентуално ще даде всичко от себе си, с цел да се покаже в добра светлина на огромния конгрес.

“Ето за какво не е наложително да стигнем до някакъв избран стадий. Но е наложително играчите да вдъхновят нацията, да вдъхновят нашите привърженици”, сподели още техническият шеф, представен от “Би Би Си”.

Попитан дали бъдещето на мениджъра Гарет Саутгейт зависи от това до каква степен ще стигне Англия, той отговори: “Ние не сме стигнали до това равнище на елементи. Гарет има контракт до 2020 и ние се надяваме, че той ще ни води и на общоевропейското състезание на континента през въпросната година”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР