Националният таксиметров синдикат ще проведе два протеста днес - пред

...
Националният таксиметров синдикат ще проведе два протеста днес - пред
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори излизат на два протеста в София

Националният таксиметров профсъюз ще организира два митинга през днешния ден - пред Столичната община и пред Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “.

Протестът на такситата пред Столичната община е в отбрана на настояването на сектора за актуализация на минималната и оптималната цена за таксиметров транспорт в София.

Очаква се на днешната сесия на СОС общинските съветници да гласоподават само размера на налога за таксиметрова активност за 2022 година, само че не и цените, макар настояването на сектора за нарастване на минималната и оптималната цена с 50 %.

Председателят на Националния таксиметров профсъюз Красимир Цветков изясни: „ Искаме да обърнем внимание на общинските съветници, че ние имаме потребност от това нарастване в този момент, а не откакто банкрутираме, тъй като нашите горива сега порастват и не престават да порастват, а по обясними аргументи таксиметровият пазар е съсредоточен върху минималната общинска цена, която не е обновена макар законовите действия на съвета от 2009 година “.

От 16 часа пред постройката на Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “ митингът на водачите на таксита е поради желаната оставка на изпълнителния шеф на организацията Бойко Рановски. С разпъването на палатков лагер се стартира неопределен митинг.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР