Националният стратегически план за пътна безопасност за периода 2021 –

...
Националният стратегически план за пътна безопасност за периода 2021 –
Коментари Харесай

В Гърция: Спират да отнемат номерата и талона на автомобила

Националният стратегически проект за пътна сигурност за интервала 2021 – 2030 година планува „ Интегрирана система за ръководство на нарушаванията “.

Новите промени в Правилника за придвижване по пътищата плануват финансова санкция, лишаване на шофьорска брошура, наказателни точки и така нататък, само че не лишаване на регистрация. Целта на новите промени е водачът ще бъде осъден, а не колата.

Министърът на инфраструктурата и превоза в Гърция акцентира, че наказванията ще бъдат по-тежки за нарушавания, които могат да доведат до тежка злополука, като нарушаване на червен светофар, превишена скорост, изпреварване, шофиране в нетрезво положение и други

„ Въвеждаме новаторски за гръцките данни Национален фонд за пътна сигурност. Този фонд ще събира паричните суми от санкциите от нарушителите и ще ги разпределя на общините на страната, за осъществяване на дейности по пътна сигурност. И в случай че общините не могат да ги употребяват, те няма да получат тези пари”, изясни министъра на превоза Караманлис.

Той загатна също, че Националният проект ще включва поредност от „ Системни интервенции за пътна сигурност в градовете “, като основаването на зони с ограничаване от 30 км/ч в избрани централни градски региони, основаване на кръгови кръстовища, преустрояване на кръстовища, разширение и възобновяване на тротоарите, пътни знаци, предпазните парапети, електрическото осветяване, написа " Труд ". Разглеждат се обновяването на прелезите, основаването на инфраструктура за колоездене и кънки, предвиждането на ограничаване на скоростта от 20 км/ч пред всички учебни заведения и исторически центрове, по образеца на доста европейски градове.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР