Националният статистически институт започва пробно преброяване на населението. То ще

...
Националният статистически институт започва пробно преброяване на населението. То ще
Коментари Харесай

Започва пробното преброяване на населението

Националният статистически институт стартира пробно броене на популацията. То ще продължи 10 дни – от през днешния ден до 30 април, като всеки може да се записва на електронния адрес - https://census2021.bg/. Всеки български или непознат жител, пребиваващ всекидневно на територията на страната, може да се записва в приложението за попълване на електронната преброителна карта и да преброи жилището, в което живее, и своето домакинство.

Регистрацията се прави с ЕГН, номер и дата на издаване на годен български документ за идентичност.

Попълването на преброителната карта ще е допустимо единствено от територията на страната както посредством компютър, по този начин и посредством портативни мобилни устройства когато и да е на денонощието в интервала 20 - 30 април 2020 година. 

Същевременно специалисти ще дават отговор на въпросите на жителите и на особено оголен за задачата телефон - 02/9078430. Телефонната линия ще работи от 8 до 20 ч. всеки ден, в това число през празничните и почивни дни.

На инцидентен принцип ще бъдат избрани и семейства, които ще получат покана да попълнят анкетни карти за извадковите проучвания за репродуктивните настройки и миграционното държание на популацията. Образци на преброителните карти са налични и сега на уеб страницата на Преброяване 2021.

Целта на идното пробно електронно броене е да се тества приложението за събиране на данни и да се реши дали въпросите са разбираеми и вярно конструирани. След сполучливото попълване на електронната преброителна карта на потребителите ще бъде обезпечена опция за бележки, мнения и рекомендации във връзка с дизайна, бързодействието и потребителската устременост на приложението. Това ще спомогне да бъде усъвършенстван инструментариумът за провеждането на същинското броене.

Националното броене на популацията и жилищния фонд на територията на цялата страна ще се организира през януари 2021 година. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР