Националният статистически институт (НСИ) провежда ежемесечно кратко анкетно проучване сред

...
Националният статистически институт (НСИ) провежда ежемесечно кратко анкетно проучване сред
Коментари Харесай

Над 42% от хотелите пуснали служители в платен или неплатен отпуск през януари

Националният статистически институт ( Национален статистически институт ) организира ежемесечно малко анкетно изследване измежду шефовете на местата за настаняване за събиране на точна и навременна информация за положението и развиването на техния бизнес по време на епидемиологичната конюнктура в страната.

През януари 51% от интервюираните са предложили на своите клиенти различен интервал за потребление на направените резервации, 65.6% са имали желание да понижат цената на пакет услуги, а 47.5% - на нощувката.

По отношение на наетия личен състав 24.7% от ръководителите са подхванали като мярка „ не заплатен отпуск “, следвана от „ заплатен отпуск “ - 17.6%, и „ освобождаване/съкращаване “ - 13.6%.

От „ прекосяване на ненапълно работно време “ са се възползвали 9.7% от мениджърите, 7.7% са подхванали мярката „ понижаване на възнагражденията на личния състав “, а 5.3% - „ отдалечена форма на работа “. Същевременно 32.2% от местата за настаняване са се възползвали от държавните ограничения за подкрепяне на работодателите.

Намаление в доходи те от активността си през януари по отношение на предходния месец са отчели 49% от интервюираните шефове, до момента в който при 37.9% няма смяна.

През идващия един месец 49.2% от мениджърите предвиждат, че ще могат да обслужат „ До 50% “ от разноски те за активността със лични средства, 27.7% няма да могат да се оправят сами, а 22.3% от интервюираните показват, че ще съумеят „ До 100% “.

По отношение на бъдещата си интензивност в кратковременен проект 43.9% от ръководителите считат да продължат с актуалната си активност въпреки и с понижен размер, 37% от тях считат да продължат да работят, 15.2% плануват краткотрайно да преустановят активността си, а 2.6% предвиждат да я прекратят.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР