Националният статистически институт (НСИ) е публикувал данните като единственият източник

...
Националният статистически институт (НСИ) е публикувал данните като единственият източник
Коментари Харесай

НСИ предлага на Янаки Стоилов да го обучи как да си търси данни

Националният статистически институт (НСИ) е разгласил данните като единственият източник на настояща демографска информация за страната прецизно извършва своите задължения да създава и популяризира данните в период. Такава позиция изрази Национален статистически институт във връзка изявлението на проф. Янаки Стоилов на 27 септември в студиото на БТВ, че института от февруари месец насам не е разгласил данни за смъртността на България.

Национален статистически институт отхвърля това изказване да е правилно и показва, че все още в осведомителната система Инфостат е налична информация от 2015 година до 35-та седмица на 2024 година и инструктира Стоилов, че  може да я откри като отиде в разделите " Демографска и обществена статистика/Смъртност/УМИРАНИЯ Пожарна охрана СЕДМИЦИ, ВЪЗРАСТ, ПОЛ И ОБЛАСТИ ".

На 10 октомври ще бъдат оповестени данните до 39-та седмица, твърдят от Национален статистически институт.

Вероятно Вие не сте осведомен с работата на Национален статистически институт, тъй като не сте експерт в тази сфера. Но погрешни изказвания, оповестени в общественото пространство от неспециалист в региона на статистиката, въпреки и авторитетна персона с голям юридически, научен и политически опит, заблуждават обществото, водят до формулирането на неверни заключения и в последна сметка вредят на всички, пишат още от института и обръщат внимание на Янаки Стоилов, че в случай че в миналото не може да открие нужните му статистически данни, да попита в Национален статистически институт и те ще ги дават на Стоилов по този начин, както ги дават на всички институции, компании и жители.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР