Националният синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец”, който планира протест

...
Националният синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец”, който планира протест
Коментари Харесай

Синдикатът на пожарникарите: Не сме поканени на среща с премиера

Националният профсъюз на пожарникарите и спасителите „ Огнеборец”, който възнамерява митинг в събота, не е бил поканен на договаряния с премиера, каквито се чака да има през днешния ден. От синдиката нямат информация и за това хора от престъпния контингент да се пробват да се включат в организацията на митинга им.

„ Аз нямам информация, че престъпен контингент взе участие в организацията на митингите, само че държа да бъда известен, в случай че това е вярно”, съобщи пред NOVA Венцислав Станков.

Той изясни още, че все още няма покана за присъединяване в договаряния с премиера, както по-рано беше обявено от Лена Бориславова, шеф на политическия кабинет на Кирил Петков.

„ Не зная кои синдикати са поканени. Но Националният профсъюз на пожарникарите и спасителите не сме поканени. Още на 21 януари сме изпратили писмо до премиера с искане за среща. Към момента нямаме удостоверение, че ще се състои такава среща”, съобщи Станков.

Той увери, че митингът на пожарникарите ще е кротичък и не цели основаване на напрежение в обществото. От синдиката упорстват за нарастване на средствата в бюджета за 2022 година, с цел да се усилят заплатите в бранша с 20%, Искат и 100 милиона лв. за финансови разноски. Освен това упорстват за възобновяване на обществения разговор в Министерство на вътрешните работи.

„ През последния месец и половина има напрежение, защото се планува да се извадят Пожарната и дирекция 112 в обособена държавна организация. Диалог съвсем няма. Обещаха ни, че работна група в Министерство на вътрешните работи ще направи отчет, само че до през днешния ден подобен отчет не ни е възложен. Реформите в Министерство на вътрешните работи се вършат „ на тъмно”. Това е един от главните проблеми, става въпрос за орисите на хиляди хора”, счита Станков. Той твърди, че три пъти е желал срещи с министър Рашков, само че до такава не се е стигнало.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР