Националният селекционер Роб Пейдж включи Гарет Бейл и Джо Алан

...
Националният селекционер Роб Пейдж включи Гарет Бейл и Джо Алан
Коментари Харесай

Гарет Бейл повежда Уелс към участие на световни финали след 64-годишна пауза

Националният селекционер Роб Пейдж включи Гарет Бейл и Джо Алан в групата на Уелс за първото присъединяване на тима на международно състезание по футбол от 64 години насам, макар че двамата ветерани не са в най-хубавата си спортна форма.

Бейл е водещ изпълнител в историята на Уелс с 40 попадения в 108 мача. Самият той призна през предходната седмица, че не е в най-хубавата си форма, макар че точно негово попадение донесе на Лос Анджелис ФК купата в Съединени американски щати през предишния уикенд.

Бейл обаче е водачът на този тим на Уелс. Той изигра основна роля в международните квалификации и вкара всички три гола в плейофните мачове против Австрия и Украйна.

" Дали е изиграл толкоз минути, колкото ни се желае? Може би не, само че това не ме тревожи. Бейл е доказвал неведнъж, че когато облече фланелката на националния тим, той постоянно се трансформира в разликата сред загуба и победа ", съобщи Пейдж.

Плеймейкърът Алан, който има 72 мача за тима, стартира мощно сезона за Суонси, само че не е играл от 17 септември, когато получи травма в подколенно сухожилие. Наскоро от клуба потвърдиха, че халфът няма да играе до началото на шампионата в Катар, което за Уелс ще настъпи на 21 ноември против Съединени американски щати. Останалите тимове в групата са Иран и Англия.

" Ще дадем опция на Джо да се възвърне и се надяваме да бъде подготвен за първия мач. Той се възвръща по проект и в случай че е допустимо, ще играе още от началото. Джо имаше съществена роля за триумфите ни в последните години и нямаше по какъв начин да не го включа ", добави Пейдж.

Едва 20-годишният Рубин Колуил от Кардиф Сити ще играе за повторно в кариерата си на огромен футболен конгрес, откакто попадна в групата на Уелс и за Евро 2020. Той обаче също не е във форма, защото бе стеснен до девет мача във всички шампионати поради травма.

Групата на Уелс:

- вратари Уейн Хенеси (Нотингам Форест), Дани Уорд (Лестър Сити), Адам Дейвис (Шефилд Юнайтед);

- бранители: Бен Дейвис (Тотнъм), Бен Кабанго (Суонси Сити), Том Локиър (Лутън Таун), Джо Родън (Рен, чартърен от Тотнъм), Крис Мефън (Борнемут), Итън Ампаду (Специя, чартърен от Челси), Крис Гънтър (Уимбълдън), Неко Уилямс (Нотингам Форест), Конър Робъртс (Бърнли),

- халфове: Сорба Томас (Хъдърсфийлд Таун), Джо Алан (Суонси Сити), Матю Смит (Милтън Кийнс Донс), Дилан Левит (Дънди Юнайтед), Хари Уилсън (Фулъм), Джо Моръл (Портсмут), Джони Уилямс (Суиндън Таун), Арън Рамзи (Ница), Рубин Колуил (Кардиф Сити);

- нападатели: Гарет Бейл (Лос Анджелис ФК), Кийфър Муур (Борнемут), Марк Харис (Кардиф Сити), Бренан Джонсън (Нотингам Форест) и Дан Джеймс (Фулъм, чартърен от Лийдс).
 Алън Шиърър: Не мисля, че Англия има сили да стигне до 1/2-финал, отбраната ме тормози
Алън Шиърър: Не мисля, че Англия има сили да стигне до 1/2-финал, отбраната ме тормози

" Все отново рябва да спечелим групата, като се има поради качеството на състава "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР