Националният селекционер по волейбол Силвано Пранди говори по време на

...
Националният селекционер по волейбол Силвано Пранди говори по време на
Коментари Харесай

Силвано Пранди: Сега е най-подходящият момент да поставим основите на този отбор

Националният селекционер по волейбол Силвано Пранди приказва по време на днешната открита подготовка на тима. Следващият значим шампионат пред " трикольорите " е европейската подготовка през януари 2021 година, а италианският експерт ще тества някои нови състезатели.

" Започваме нов олимпийски цикъл. Ще бъде извънредно значимо да създадем условия за един мощен тим. Извикал съм някои състезатели за първи път. Искаме да ги интегрираме. Най-важното пред мен е да сложим механизмите на игра, които считам, че ще бъдат ефикасни. Трябва да сложим посоката на този път, който желаеме да стартираме в този момент. Европейските квалификации през януари са най-близката ни цел. Сега е най-подходящият миг да сложим основите на този тим и да изградим жанр на игра. Преди самите мачове няма да имаме никакво време за подготовка. Не е елементарно да бъдат заместени огромните волейболисти. Независимо дали става въпрос за клубен или народен тим. Всяко едно начало има и край. Това е една от дилемите пред нас, извикали сме млади играчи. Надявам се да успеем да намерим почтени заместници на Йосифов и Салпаров ", съобщи Пранди пред медиите в зала " Арена Армеец ".

Все още не е ясно кой ще бъде капитан на " лъвовете ", а Пранди е в отлични връзки с всички в състава.

" Не сме обсъждали тематиката кой ще бъде капитан на тима. Този въпрос не е незабавен сега. С всички тези, които са в залата сега, би трябвало да бъдем в положителни професионални връзки. Отношенията ми с Георги Братоев са правилни и няма проблеми сред нас. Националният тим не е затворена организация. Ако веднъж си бил изваден, не значи, че повече няма да играеш в него. Най-важното е най-подготвените да бъдат викани в отбора. Имаме късмет да изпробваме някои нови имена, които не съм виждал до този миг ", сподели още италианският експерт.
 Любо Ганев: Тестът на Пранди е негативен
Любо Ганев: Тестът на Пранди е негативен

" Ники Желязков е изцяло здрав още от предходната седмица "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР